Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Maukasta leipää

Maukasta leipää

Leipä on ruokavaliomme kulmakiviä. Erityisesti kokojyväleivän terveellisyys ja ravitsemuksellisuus ovat niitä tärkeitä syitä, miksi leivän asemaa kannattaa puolustaa. Kaiken lisäksi leipä on ennen kaikkea herkullista. Enpä osaisi kuvitella hyvää ateriaa ilman leipää. Leipä toimii mainiosti vaikka keiton kanssa ja ihan vain itsenäisenä välipalana. Täytetyt, kuorrutetut leivät toimivat jo sellaisenaan täytenä ateriana. Ja mitäpä olisi eväsretki ilman herkullisia eväsleipiä!

Omenasadon parhaat palat

Omenasadon parhaat palat

Omena on todellinen joka paikan hedelmä. Maailmalla kerätään yli 5 miljoonaa tonnin omenasato vuosittain ja 7500 erilaisen omenalajikkeen ansiosta omenaa voidaan käyttää monella tapaa. Ruoanlaittoon sopivat parhaiten happamammat lajikkeet, kun taas tuoreeltaan syötävät ovat usein makeampia. Omenaa on käytetty ruoanlaitossa ja leivonnassa, jalostettu siideriksi, hilloiksi ja mehuiksi sekä tietenkin naposteltu sellaisenaan jo vuosituhansien ajan. Omena levisi maailmalle Keski-Aasiasta ja se on koettu myyttiseksi hedelmäksi monessa kulttuurissa. Tunnetuin omena länsimaissa lienee Raamatun omena, taisipa Lumikkikin puraista omenaa. Eikä pidä unohtaa omenan terveellisiä ominaisuuksia! Jo muinoin Pohjolan pakanakulttuurissa omena oli ikuisen nuoruuden lähde ja vielä tänäkin päivänä sanotaan, että omena päivässä pitää lääkärin loitolla.

Top konditorialeivonnaiset

Top konditorialeivonnaiset

Klassinen konditorialeivonnainen herättää jokaisessa ainutlaatuisia makumuistoja. Niissä on jotain tuttua ja turvallista, ja siksipä ne ovatkin niin suosittuja. Parhaista raaka-aineista valmistettuna ne suorastaan sulavat suussa. Suosituimmat konditorialeivonnaiset ovat kaikkea muuta kuin tylsiä!

Juhannus ja juustotarjotin

Juhannus ja juustotarjotin

Kesä tuli sitten vihdoinkin, ja nyt on sitten aika toteuttaa niitä omia suunnitelmia niin työssä kuin vapaa-aikanakin. Toisenlaisen lähtökohdan tarjoiluhetkiin ja menukokonaisuuksiin voisi antaa kuitenkin kaikille tutut juustot, jotka sopivilla lisukkeilla muuntuu kesäiseksi naposteltavaksi.

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio Ammattilaiset -verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen (max 3 minuuttia) kyselyyn. Vastauksesi on tärkeä. Kiitos ajastasi jo etukäteen!

Osallistu Ei kiitos