Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

80-vuotias Valio AURA® taipuu monenlaiseen leivontaan

Yksi yhdistää sen päärynään tai pipariin ja loihtii siitä mahtavia makeita herkkuja, toinen tuo ulottuvuutta suolaisiin piiraisiin tai täytteisiin. Valio AURA® sinihomejuuston kanssa vain mielikuvitus on rajana.

Valio AURA® makeassa seurassa

Makean ja suolaisen yhdistelmä tuo vaihtelua leivonnaisiin. Valio AURA® on itsessään suolainen, mistä johtuen siitä voi valmistaa moniulotteisia leivonnaisia makeiden raaka-aineiden kanssa. Piparit ja sinihomejuusto ovat vakiinnuttaneet suosionsa juustotarjottimilla. Samaa makuyhdistelmä toimii myös leivonnaisissa, kuten esimerkiksi sinihomejuustopipariruuduissa.

Kahvileivissä hienoja makuja syntyy yhdistämällä Valio AURA® sinihomejuuston esimerkiksi ananaksen, päärynän tai aprikoosin kanssa. Kokeile klassikkojuuston suosiota valmistamalla valikoimaan esimerkiksi aprikoosi-sinihomejuustowienereitä, sinihomejuusto-päärynäpiiraita tai kokeile leivosten täytteenä hyydytettävää sinihomejuusto-ananastäytettä.

Suolaisia sinihomejuustoherkkuja

Kun puhutaan klassisista makuyhdistelmistä, suolaisten leivonnaisten kohdalla Valio Aura® ja broileri kuuluu niihin. Tutumpi muoto tälle makuparille on broiler-juustopiiras, mutta yhtä hyvin se toimii helppoina suolapaloina sinihomejuusto-broilerpasteijoissa. Sellainen on kätevä napata välipalaksi tai nauttia pikkunälkään.

Valmiiksi murennettu Valio AURA® on helppokäyttöinen tuote erilaisiin täytteisiin, taikinoihin ja vaikkapa voileipäkakkuihin. Tuotteen pinnalla se ei kuitenkaan sula, eli kuorruttamiseen tulee valita toinen juusto.

Valio AURA® sinihomejuuston erilaiset pakkauskoot löydät tuotehausta.

Huomioi kuluttaja, viesti oikein

Sinihomejuusto jakaa ihmiset kahteen ryhmään: on niitä, jotka rakastavat makua ja niitä, jotka kiertävät sen kaukaa. Siksi merkintöjen kanssa on oltava huolellinen. Jos käytät Valio AURA® sinihomejuustoa leivonnassa, viesti siitä selkeästi tuotteen yhteydessä. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä. Muista myös, että mikä tahansa sinihomejuusto ei ole ”auraa”. Vain Valio AURA® oikeuttaa nimen käyttöön, mutta muistathan olla yhteydessä Valioon, jos haluat käyttää nimeä tuotteessasi. Turhaa se ei ole, sillä se tuo leivonnaiseen taattua laatumielikuvaa. On  nimittäin vain yksi aura ja se on 80-vuotias Valio AURA®.