Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Äiti ansaitsee parasta

Äitienpäivän klassikkoyllätys on pöytään ilmestyvä, upea kakku. Joskus kotileipurien aika tai taidot tekevät kuitenkin lopputuloksesta hiukan muuta. Toki lasten koristelemassa kakussa näkyvät elämisen jäljet, eikä sen arvon kanssa voi edes kilpailla. Mutta jos haluaa tarjota lahjaksi täydellisen täytekakun, voi lopputuloksen hakea leipurilta. Silloin laatu on ainakin taattu. Kakkuvitriinillä valintaa tekevän isän voi tehdä todella onnelliseksi, kun leipurin tietotaidolla kotiin päätyy juuri äidin makuun sopiva kakku.

Muutamalla kysymyksellä voi helpottaa valintaa

Jos kakun ostaja ei oikein tiedä mistä aloittaa, tarjoa auttava käsi. Kysy muutama tarkentava kysymys, joiden avulla on helpompaa lähteä ehdottamaan ratkaisua. Perinteinen kermakakku vai modernimpi moussekakku? Makeampaa vai ehkä raikasta tai jopa hiukan kirpeää? Marjaa vai hedelmää? Mikä on äidin lempileivonnainen, tai löytyykö kaapista aina lohtusuklaata?

Kun alkaa hahmottua, minkä tyyppistä kakkua äidille kannattaisi tarjota, voi lähteä rajaamaan makuja. Myös allergiat ja erityisruokavaliot kannattaa muistaa kysyä. Ja jos leipurille annetaan vapaat kädet, voi tietysti valita jotakin trendikästä. Kevään vihreä jogurtti-päärynäkakku näyttää yksinkertaisesti upealta, ja trendikäs mango tuo upeaa makua ja väriä esimerkiksi mango-juustokakkuun. Perinteinen kermakakku puolestaan saa tyylikästä ulottuvuutta lakkakakun muodossa. Ja jos äiti on erityisen perso makealle, voi päivän kuningattaren lautaselle tarjota nimensä mukaisesti kuningatar-kinuskikakkua.

Lisää upeita kakkuja erilaisia makuvariaatioita löydät reseptihausta.

Kurkista myös nämä kakkureseptit: