Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Äitienpäivän buffet hurmaa kevään mauilla

Äitienpäivä on perinteisesti ollut koko perheen juhla. Sitä vietetään usein ravintoloissa, jolloin monipuolinen, jotain kaikille tarjoava noutopöytä toimii parhaiten.

Äitienpäivää vietetään eri maissa eri aikaan. Suomessa ajankohta on toukokuun toinen sunnuntai ja päivää on perinteisesti juhlistettu äidille sänkyyn tarjoiltavalla aamiaisella. Tätä herkullista traditiota seuraa monissa perheissä ravintolaretki buffet-pöytineen. Äitienpäivä ei sinänsä kuulu mihinkään ruokasesonkiin, mutta mikäli haluat tarjota ajankohtaan sopivia makuja, on yksi vaihtoehto maukkaaksi grillatut parsat.

Nuudeli-katkarapusalaatti chilijogurttillaKun rakennat noutopöytää, muista monipuolisuus ja kokoa lämpimille sekä kylmille ruoille omat osionsa. Kylmään noutopöytään huomioarvoa tuovat sillikaviaari saaristolaisleivällä ja monikäyttöinen, aina maistuva lohimousse. Salaatit, kuten raikas grillilohi caesar tai mukavan pikantti nuudeli-katkarapusalaatti chilijogurtilla sopivat myös kylmälle puolelle.

Pääruoan kautta jälkiruokiin

Äitienpäivänä maistuvat pääruoat ovat varsin monipuolisia, eikä ehdottomia suosikkeja tunnu olevan. Siksi olenkin pyrkinyt itse hyödyntämään niissä tuttuja makuja uudella twistillä. Riistaletut ovat oiva tapa tuoda tummat riistamaut kevääseen, hauskat spagettipesät taasen maistuvat mainiosti koko perheelle.

Kun kyseessä on äidin oma päivä, ei juhlavia jälkiruokia sovi unohtaa. Perinteinen kakku kuuluu tietysti monien toiveisiin, joten noutopöytään voi tehdä vaikkapa herkullisen vadelmajuustolevykakun. Kakku ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto, myös muut makeat herkut maistuvat: hunajainen piimäpannacotta & marjaminttusalsa sekä herkulliset Banoffee-leivokset kruunaavat äitienpäivän aterian siinä missä kakkukin.

Hyvää äitienpäivää!