Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Annetaan kesän maistua

Kesällä on tapana toivoa aurinkoisia säitä ja täysiä terasseja, eikä tämä kesä ole varmasti poikkeus. Mikäli viime kesän surkeat säät eivät toistu, kannattaa varautua tarjoamaan lämpimässä maistuvia ruokia. Tällaisia ovat muun muassa erilaiset kalaruoat.

Suomalaisille on aina maistunut lämpimässä säässä meren antimet. Kesäisellä terassilla – ja miksei myös valoisissa sisätiloissa – kannattaakin tarjota herkullisia kalaruokia, sillä ne maistuvat monelle. Viileä ja maukas gazpacho lohella sopii hyvin niin alkuruoaksi kuin pääruoaksi. Reseptissä raikas espanjalainen kylmä keitto saa mukavasti ruokaisuutta kylmäsavulohesta ja ruokajogurtista. Maistuvia alkupaloja ovat myös pienet lohi-rieskaset. Niiden pohjana on käytetty Valion GN-perunarieskaa, joka on päällystetty ihanan kesäiseksi raikkaalla kermaviilillä. Lisää ruokaisuutta rieskaset saavat maukkaasta lohesta ja kananmunasta.

Jälleen lähes trendiksi nousseet voileipäkakut puolestaan sopivat hyvin etenkin linjastoihin ja buffet-ruokailuun. Voit kokeilla vaikkapa tuhtia lohi-voileipäkakkua tai savulohivoileipäkakkua. Raikkaat voileipäkakut täydentävät hyvin myös muuta tarjontaa esimerkiksi kevään juhlissa, ja toimivathan ne toki sellaisenaankin salaatin kanssa.

Entä jos kokeilisit jotain ihan muuta?

Kesän suosikkidrinkit ovat raikkaita ja mukavan pirskahtelevia. Vaikka juomat varmasti maistuvat sellaisenaankin, entäpä jos tarjoaisitkin niitä uudessa, haarukoitavassa muodossa? Hauskassa mojito-kakussa tutun drinkin maut löytyvät herkullisesta täytteestä. Mango-margaritakakku puolestaan tuo tequilaan pohjautuvan suosikkijuoman aromit kiinteään muotoon.

Näillä hauskoilla kakuilla voit yllättää asiakkaasi ja piristää heidän päiväänsä. Ne sopivat hyvin kesän helteisiin tai jopa juhlapöytään. Kokeile ja ylläty – onnistunutta kesää joka keittiöön!