Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Herkullinen ja käytännöllinen kakkubuffet kevään juhliin

Kakku on juhlatarjoilujen keskipiste. Moni juhlien järjestäjä haluaakin kruunata tarjoilun upealla täytekakulla, joka on aina kuulunut suomalaisten juhlapöytään. Juhlatarjoilu asettaa kuitenkin haasteita tarjolla olevalle kakulle.

Tarjoa asiakkaille käytännöllinen ratkaisu

Juhlapäivänä vieraita saapuu usein pitkin päivää, ja kakkua on oltava tarjolla kirjaimellisesti aamusta iltaan. Tällöin ensimmäisiä vieraita varten pöytään katettu suuri kakku ei enää illan viimeisten vieraiden saapuessa näytä kutsuvalta, eikä koko päivän huoneenlämmössä odotellut kakku säilytä makuaan tai rakennettaan.

Tällöin yhden suuren kakun sijaan asiakkaille voi suositella useita pieniä kakkuja. Näin juhlavieraille on tarjolla vaihtoehtoja eri makuun, ja pieni kakku pysyy sekä näyttävän näköisenä että tuoreena. Jos yksi kakku loppuu, voi toisen nostaa huomaamatta tilalle. Samalla juhlapöytä saa mukavasti vaihtelua ja pysyy koko tarjoilun ajan kauniina. Yhden suuren kakun sijaan toimivampi vaihtoehto voisikin olla 4-5 pienemmän kakun valikoima.

Anna vinkkejä tarjoiluun

Kakkujen muodoilla voi leikitellä. Useampi kakku antaa vaihtoehtoja niin juhlapöydän makumaailmaan kuin ulkonäköönkin. Keväisen keltainen mangojuustokakku on kaunis vaihtoehto juhlapöydän hyydytetyksi kakuksi, ja se saa runsaan, kuohkean koostumuksensa uudistuneesta, entistä täyteläisemmästä Valio Viola® tuorejuustosta ja Valio mangososeesta.

Klassisen mansikkakermakakun rinnalle vaihtelua voi tuoda myös erilaisin täyttein. Valio Leipomo kinuskitäyte käy yhtälailla kakun täyttämiseen kuin kuorruttamiseenkin.

Niin juusto- kuin täytekakkujenkin koristeluun ja täyttämiseen sopivat kotimaiset marjapakasteet sekä marmeladit, hillot ja täytteet löydät tuotehausta. Erilaisia täytekakkuja ja juustokakkuvaihtoehtoja löydät puolestaan reseptihausta.

 

Huomioi kakkuvalikoimassa erityisruokavaliot

Useamman kakun tarjoaminen antaa myös liikkumavaraa erityisruokavalioiden suhteen. Tällä tavalla voi helpottaa asiakkaan juhlatarjoilun rakentamista. Valikoimaan voi tehdä helposti vaihtoehtoja täysin laktoosittomista raaka-aineista. Koko laktoosittoman tuotevalikoiman löydät helposti tuotehausta.

Gluteenittomien leivonnaisten valmistaminen vaatii tilojen osalta erityisratkaisuja, joten valmiiden pakastettujen tuotteiden käyttö on yksinkertaisinta. Pakastetut tuotteet ovat helposti sulatettavissa tarjoilun edetessä. Valio gluteeniton kahvileipävalikoima sisältää neljä erilaista kuluttajien suosikkia. Voisilmäpulla ja suklaamuffinssi kuuluvat klassikkoihin ja mustikka-rahkapulla saa nostetta rahkan kasvaneesta käytöstä. Juhlatosca istuu niin kahvihetkeen kuin juhlavampaankin tilaisuuteen. Lue lisää gluteenittomien leivonnaisten valikoimista.