Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Ilo irti omenoista!

Omena on mukavan neutraali ja tuttu maku, joka jakaa harvoin mielipiteitä ainakaan kamalan radikaalisti. Kypsennettynä se sopii useimmille allergisillekin. Kannattaa siis hyödyntää syksyn tullen kahvileivissä Valion monipuolista omenatäytevalikoimaa – ja tietenkin myös tuoretta satoa.

Paistonkestävät ja toimivat tuotteet

Valion hillo-, marmeladi- ja täytevalikoimasta löytyy omenan ystävälle kaikkea kirkkaasta omenamarmeladista maustettuihin omenapala- ja lohkotäytteisiin saakka. Väliin mahtuu monta herkullista vaihtoehtoa.

Pakastevalikoimasta puolestaan löytyy Valio omenakuutio ja -lohko. Lohkosta valmistuvat nopeasti kauniit, perinteiset voitaikinapohjaiset omenahyveet ja -piirakat. Niissä omena jää reilusti näkyviin ja maistuu runsaana leivonnaisen osana.

Päällä ja täytteenä

Omena rakastaa kanelia. Esimerkiksi omenawienerissä tämä onkin takuuvarma makuyhdistelmä. Viimeistelyn ja kauniin ulkomuodon takaa Valio Leipomo kirkaskuumahyytelö wienerin päällä.

Täytteenä omena toimii hyvin raikkauden ja mukavan happamuuden ansiosta. Täytekakuissa se luo hienostuneen ja ehkä aavistuksen aikuisempaan makuun toimivan kokonaisuuden. Mutta ihan taatusti kaikenikäisten makunystyrät rakastavat omenamunkkia tai omenapitkoa – ne ovat syyskauden kestosuosikkeja. Myös ihan perinteinen omenaleivos nostaa taas päätään. Se on viime aikoina ollut vähemmän näkyvissä vitriineissä, joten nyt olisi taas hyvä aika palauttaa herkku asiakkaiden mieliin.

Lisäksi omena on hedelmänä näyttävä käyttää piiraan tai muiden leipomotuotteiden pinnalla. Uusimmassa Voilà!-lehdessä tuore omena muotoutui kauniiksi ruusupullaksi.

Mitäpä jos omena kohtaisikin suolaiset juustot

Ei pidä unohtaa, että makean ja suolaisen liitto maistuu syntisen hyvältä. Omena on totuttu näkemään juustotarjottimilla erilaisten juustojen rinnalla, joten siitä voisi ammentaa ideaa leivontaan. Päärynä ja Valio AURA® sinihomejuusto toimivat ihanasti yhteen esimerkiksi piiraassa, joten miksei samaa voisi soveltaa omenasta. Testaa ja yllätä asiakkaat uudella omenaisella ulottuvuudella!