Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Isänpäivä on kohta – ja jouluakin kannattaa jo ajatella!

Taas on aika onnitella Isää! Isänpäiväksi on hyvä valita jotain herkullista tarjottavaa. Jo viilentyneeseen vuodenaikaan sopivat mainiosti täyteläiset ja voimakkaat maut, kuten suklaa, pähkinät ja juustot - ja tietysti kruunattuna raikkailla täytteillä Valion runsaasta hillo- ja täytevalikoimasta. Itse olen löytänyt laktoosittoman Valio rahka-jogurttitäytteen, jonka monipuoliset käyttömahdollisuudet taipuvat vaikka minkälaisten tuotteiden valmistukseen.  Se soveltuu kakkujen väliin, leivosten täytteeksi, sitä voi maustaa ja siihen voi sekoittaa esimerkiksi rouheita tuomaan tekstuuria ja lisämakua. Ja se toimii tietysti myös aivan sellaisenaan vaikkapa voiwienerin päällä.

Valmistautumisvinkkinä isänpäiväsesonkiin on tilata raaka-aineet hyvissä ajoin, jolloin pääsee esivalmistelemaan tuotteiden aihioita rauhassa. Kun isänpäivän aika sitten koittaa, voi keskittyä kaikkein mukavimpaan eli viimeistelyyn ja koristeluun, sillä huolella, tarkkuudella ja taidolla valmistettu kakku on varmasti upea elämys isälle. Se on myös myyntivaltti kakkua valitsevalle henkilölle: viimeistelty lopputulos erottuu aina edukseen.

Kurkista lisää reseptivinkkejä isänpäiväkokoelmasta ›

Kivenheiton päässä isänpäivästä häämöttää joulu

Voilla leivotut joulutortut ja tähtitortut ovat takuulla monen mielestä parhaimmat ja maistuvimmat joulun ajan leivonnaiset. Voin jäljittelemätön maku ja sen tuoma rakenne sekä tuoksu tuovat varmasti ihania joulumuistoja mieleen melkeinpä jokaiselle. Voin käyttö voitaikinoissa onnistuu helpoiten Valio Eila® kaulintavoita käyttämällä. Se on suunniteltu erityisesti kaulintaominaisuuksia silmälläpitäen; voin plastisuus ja kovuus ovat oikeassa balanssissa.

Joulutorttujen täytteenä suosittelen käyttämään laadukkaita täytteitä, joilla onnistut varmimmin, ja jotka asiakkaat muistavat pitkään ja palaavat ostamaan uudestaan ja uudestaan. Valion luumumarmeladi on erinomainen täyte, joka kestää paiston hyvin ja säilyttää mehevyyden. Uusia tuulia etsivälle suosittelen vinkkinä Valion viikunatäytettä. Sillä saat jouluisaa makua ja vaihtelua perinteisiin tuotteisiin.

Sekä wienertaikinatuotteisiin että voitaikinatuotteisiin löydät hyvät valmistusohjeet Valion ammattilaispalvelun materiaalit-osiosta.

Seinäjoki toi voille uutta ulottuvuutta

Viimeksi voitehtaalla Seinäjoella vieraillessani sain todella hyvän perehdytyksen voin valmistukseen. Ja monet vanhat tietoni päivittyivät. Ennen esimerkiksi puhuttiin, että on talvi- ja kesävoita, joilla on eri ominaisuudet ja käyttökohteet. Nykyään voi on kuitenkin tasalaatuista läpi vuoden, eikä enää puhuta eikä valmisteta kesä- eikä talvivoita. Nykyaikainen lehmien ruokinta  ja voin valmistusmenetelmät tasaavat pienet vaihtelut ja erityyppisiä voilaatuja saadaan valmistusprosessia muuntelemalla. Voin valmistus on tarkkaan säädeltyä, joten voihin ei saa laittaa muita lisäaineita kuin suolaa. Olikin upeata huomata millaisia huippuosaajia Seinäjoen tehtaalta löytyy ja kuinka hienoa tuotekehitystä siellä tehdään.