Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Joulu on taas – ihan pian!

Lähes joka vuosi saa lukea kuinka talvi yllätti autoilijat. Saa nähdä miten tänä vuonna käy, mutta yksi asia on varma: joulu on käytännössä jo nurkan takana. Talven ja joulukauden lähestyminen tarkoittaa myös sesongin reseptiikan muuttumista.

Perinteinen joulupöytä on rakennettu aina kinkun ympärille, mutta viime aikojen trendi, kasvispainotteinen ruokavalio, muuttanee tätäkin tulevaisuudessa. Kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota ruokiin, jotka kelpaavat myös kasvisruokaa suosiville. Perinteisistä joulupöydän tarjottavista tällaisia ovat mm. laatikot. Valion imelletty perunalaatikko, lanttulaatikko ja porkkanalaatikko ovat helppoja ja takuuvarmasti maistuvia ratkaisuja, joiden avulla pääset itse vähemmällä. Kaikki laatikot ovat laktoosittomia ja niiden täyteläinen maku tuo mukavaa mehevyyttä hyvinkin erilaisiin joulupöytiin. Kasvispainotteiseen joulupöytään sopivat mainiosti myös hieman modernimmat ruoat, kuten joulurisotto tai bataatti-kardemummavuoka. Ne antavat sesongin ruokiin oman mukavan twistinsä ja sopivat monenlaisille ruokalijoille.

Vaikka perinteisillä jouluruoilla on aina paikkansa, tuo perinteistä poikkeaminen varmasti kaivattua tuoreutta joulupöytiin. Trendikkäät kylmäsavulohibriossit ja glögiglaseeratut possurieskaset sopivat hyvin kokoustarjottaviksi tai vaikkapa alkuruoaksi. Suomalaisten suosikki, Valio Koskenlaskija®, taasen toimii mukavasti Koskenlaskijasinapissa, jolla tuot luonnetta moniin eri ruokiin.

Jälkiruoka lasissa kuuma Koskenlaskijakinuski ja jäisiä puolukoitaÄlä unohda herkuttelijoita

Kaikki tietävät, että jouluna saa herkutella. Jo tätä kirjoittaessa veden kielelle tuova kuuma Koskenlaskijakinuski ja jäiset puolukat toimii kätevästi isommissakin tarjoiluastioissa. Joulutortut maistuvat joka vuosi ja helpoin tapa tarjota laadukkaita tähtitorttuja on Valion luumutähdet, kiertoilmauunissa n. vartissa paistuvat leivonnaiset. Voit myös tuunata tortun haluamallasi täytteellä Valio tähtitorttuaihion avulla. Myös Valio taskutorttu on oiva valinta joulunajan makeisiin tarjoiluihin. Valion kaikkien joulutorttujen herkullisen maun ja lehtevyyden takaa ensiluokkainen, laktoositon kaulintavoi. Kokeile – veikkaan, että asiakkaasikin tykkäävät!