Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Kalat maistuvat myös leivonnassa

Suomalaisessa ruokaperinteestä löytyy hyvä esimerkki siitä, miten kala voidaan yhdistää leivontaan: Itä-Suomen ylpeys eli kalakukko. Se ei kuitenkaan ole yksittäistapaus, sillä herkullista kalaa voi hyödyntää suolaisissa leivonnaisissa monilla tavoilla. Myös Valion paistovalmiilla vaihtoehdoilla saa tuotua vaihtelua valikoimaan.

Helpota valmistusta kalapakasteilla

Tuoretta kalaa helpompi valinta leipomoihin on pakastettu Valio kylmäsavulohiviipale. Se on helppo raaka-aine kalatäytteisiin. Esimerkiksi voileipäkakussa kalatäyte toimii erinomaisesti.

Pakasteesta löydät lisäksi valmiit kirjolohikuutiot ja kirjolohimassan, jotka toimivat oivallisesti myös piiraiden tai pasteijoiden täytteissä. Muita vaihtoehtoja voit selata Valion kalapakasteiden valikoimasta.

Laajenna valikoimaa laadukkailla leivonnaispakasteilla

Jos kalan käsittely leipomon tiloissa on ongelmallista tai resurssit eivät riitä kaiken valmistamiseen alusta lähtien itse, löydät Valion valikoimasta myös maukkaat ja laadukkaat valmispakasteet. Valion laktoositon lohipasteija ja lohivatruska ovat hyviä vaihtoehtoja perinteisten lihapasteijoiden rinnalle.

Joulun juhlasesongin kolkutellessa ovelle kannattaa kiinnittää huomiota valikoiman monipuolisuuteen – ja myös helppoihin tapoihin laajentaa sitä käyttövalmiilla kalatuotteilla.