Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Kesän resepteissä korostuu helppous

Kesän koittaessa ammattikeittiöiden henkilökunta kokee varsinaisen nuorennusleikkauksen: vakituiset työntekijät lähtevät ansaituille lomilleen ja innokkaat kesätyöläiset tarttuvat essuihinsa.

Kun suuri osa keittiön väestä vaihtuu kesällä hetkeksi, on fiksua pyrkiä valmistamaan helppoja ja hiukan nopeampia aterioita. Siksi halusimme koota yhteen käteviä reseptejä, joilla kesä maistuu kesältä ja ruoka onnistuu helposti.

Vaikka parsakausi ei pitkään jatkukaan, maistuu parsa monissa ruoissa läpi kesän.

Pizza palaKiitos Valion oman,  paljon kehutun pakastetun parsan, herkuttelu on mahdollista läpi vuoden. Parsapiirakkaa ja hollandaisekastike on parsaa hyödyntävä alkuruoka, joka sopii myös kasvissyöjille. Kesän pääruoaksi puolestaan sopivat erinomaisesti nopeasti valmistuvat pizzat. Suosionsa puolesta melkein Suomen kansallisruoaksi sopivat pizzat ovat monipuolisia ja helppoja varioida saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Hyvä vaihtoehto kesäiseksi pizzaksi on meren antimista valmistuva Frutti di Mare tai kotimaisia makuja tarjoileva Pohjolan pizza.

Pizzojen valio puolestaan on pelkistä Valion tuotteista valmistettu erittäin herkullinen ruoka. Yksinkertaisten ja selkeiden makujen ystävä hurmaantuvat Valkoisesta pizzasta eli Pizza Biancasta. Ruokaisampaa, ja ehkä hiukan omalaatuisempaa, pizzaa kaipaavien kannattaa kurkata Brunssi pizzan reseptiä.

Vaikka pizza on helppo valinta kesän tarjoiluihin, kannattaa pitää mielessä myös perinteisemmät laatikkoruoat. Myös ne valmistuvat uunissa lähes itsestään. Voit myös tehdä niitä kerralla isomman määrän, josta riittää useammallekin asiakkaalle. Laatikkoruoista kannattaa kokeilla esimerkiksi Koskenlaskijan lohilaatikkoa tai Kahden kalan laatikkoa. Oma ikisuosikkini on kuitenkin herkullinen Moussaka.

Maukasta kesäkauden alkua!