Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Kirkaskuumahyytelö viimeistelee leivokset

Kesällä, tuoreiden kotimaisten marjojen sesonkina, Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöllä saa valmistettua helposti kauniin kiiltäviä ja herkullisuutensa säilyttäviä leivoksia leipomon valikoimaan.

Kirkaskuumahyytelön käyttö on helppoa. Se kuumennetaan 70-asteiseksi, jolloin siitä tulee nestemäistä. Tämän jälkeen sen voi sivellä tai ruiskuttaa kalvoksi leivosten tai kakkujen päälle. Kirkaskuumahyytelön voi kuumentaa useamman kerran.

Yksi kirkaskuumahyytelön eduista on luonnollisesti leivosten ulkonäkö: se luo marja- ja hedelmäpintaisiin kakkuihin ja leivoksiin kauniin kiiltävän pinnan. Lisäksi hyytelö suojaa marjoja ja hedelmiä kuivumiselta, eli ne säilyvät pidempään kauniina, mikä on leipomossa plussaa etenkin kesällä.

MangojuustokakkuKirkaskuumahyytelöä voi myös maustaa ja värjätä esimerkiksi Valio vadelma- tai mangososeella. Näin hyytelöön syntyy luonnollinen väri ja maku ilman aromi- tai väriaineita. Sekoita sose kuumennettuun kirkaskuumahyytelöön ja käsittele kakku tai leivokset hyytelöllä, kuten esimerkiksi mangojuustokakussa. Mikäli käytät kirkaskuumahyytelöä hyydytettävien leivosten pinnalla, jäähdytä leivokset kunnolla tai pakasta ne ennen kirkaskuumahyytelön käyttöä. Tällöin hyytelö ei sulata esimerkiksi kermatäytettä.

Ideoita Valio Leipomo kirkaskuumahyytelön käyttöön löydät Valio Ammattilaiset –osion resepteistä. Jos haluat takuuvarmasti kesälomalaisille maistuvia vaihtoehtoja, valmista tarjolle marjaisia jogurttiwienereitä tai kesäkauden suosikkia, mansikkakakkua.