Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Lähi-idän keittiö tulee taas

Väreillä, tuoksuilla ja mauilla hurmaava Lähi-idän ruokakulttuuri on täynnä herkullisia ruokia, jotka maistuvat myös suomalaisille. Viime aikoina onkin ollut nähtävissä, että Lähi-idän keittiö on nostamassa jälleen suosiotaan.

Lähi-idän alue kattaa Välimeren itärannikon, Persianlahden sekä Arabian niemimaan naapurimaineen. Usein alueeseen lasketaan mukaan myös Egypti sekä muita Pohjois-Afrikan valtioita. Se sijaitsee Euroopan, Afrikan ja Aasian solmukohdassa, joka on ollut tärkeä kaupankäynnin keskus. Tästä johtuen ruoka, mausteet kuin reseptitkin ovat historian havinassa vaihtaneet täällä omistajaa. Lähi-itä on maantieteellisesti laaja ja alueen sisällä onkin useita erillisiä ruokakulttuureita. Näistä monille tutuimpia ovat turkkilainen ja libanonilainen keittiö.

Olen viime aikoina huomannut kuinka Lähi-idän ruoat ovat hieman hiljaisemman kauden jälkeen alkaneet jälleen kasvattaa suosiotaan – eikä vähiten fleksauksen ja kasvisruoan yleistymisen takia. Nyt onkin entistä helpompaa tarjota asiakkaille makumatka Lähi-itään!

Makujen perusteet

Lähi-idän makumaailma syntyy oliiveista, oliiviöljystä, tuoreista ja värikkäistä kasviksista, sitruunasta, kikherneistä sekä paksuista jogurttikastikkeista – sekä tietysti tuoreista yrteistä. Kasvisruoistaan tutun keittiön antimia on helppo tarjota vaikkapa lounaaksi kun valmistat Mifu-couscousia, täyteläistä rullakebabia tai omaa suosikkiani, mehevää moussakaa.

Olennainen osa Lähi-idän makumaailmaa on maustamaton jogurtti. Itse käytän kastikkeissa Valio turkkilaista jogurttia. Se kestää lyhyen kuumennuksen liedellä, joten esimerkiksi kastikkeet saavat siitä aivan mahtavan loppusilauksen.

Iloa ruokakokeiluihin!

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio Ammattilaiset -verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen (max 3 minuuttia) kyselyyn. Vastauksesi on tärkeä. Kiitos ajastasi jo etukäteen!

Osallistu Ei kiitos