Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Lakritsileivos, uutta ulottuvuutta vitriiniin

Lakritsi on suomalaisille rakas maku. Sitä on jo totuttu nauttimaan jäätelönä tai lakritsikastikkeena, joten miksi mustaa herkkua ei voisi yhdistää myös leivokseen. Makuhermoja kutkuttava uutuusleivos yhdistää vaniljakreemitäytteen, tuorejuustotäytteen ja upean lakritsin maun.

Monikerroksinen makuelämys

Lakritsileivos rakentuu useasta erimakuisesta kerroksesta. Leivoksen sydämenä toimii Valio vaniljakreemitäytteestä ja lakritsikastikkeesta sekoitettu täyte. Sitä ympäröi liivatteella hyydytetty, kermainen tuorejuustotäyte. Leivoksen kruunaa Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöstä ja lakritsikastikkeesta valmistettu upea musta kuorrute. Lakritsileivoksia hyydytetään ensin kylmiössä muutama, minkä jälkeen ne pakastetaan. Lakritsikuorrute lisätään jäähtyneiden leivosten pinnalle.

Sovella omiin suosikkeihin lakritsin makua

Uudenlaisia leivoksia voi kehittää lakritsileivosten tapaan yhdistämällä lakritsikastiketta vaniljakreemitäytteeseen ja käyttämällä sitä esimerkiksi kakkujen tai leivosten täytteenä. Ihan perinteiseen kermavaahtoon lakritsikastiketta voi käyttää marmoroiden, jolloin sillä saa aikaiseksi upean näköistä vaahtoa. Lakritsikastikkeella maustettu kirkaskuumahyytelö puolestaan tuo kiiltävän, elegantin ja aivan uudenlaisen tumman pinnan vaikkapa hyydytettyyn kakkuun. Jos lakritsin makua rakastetaan jo karkeissa ja jäätelössä, mikset ottaisi sitä käyttöön myös konditoriatuotteissa.