Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Maistuva pääsiäinen

Rahkan suosio huipentuu pääsiäisenä. Suomalaisten rakkaus rahkaan on osoittautunut pysyväksi. Rahkat ovat olleet vähittäiskaupan nopeimmin kasvava kategoria jo pitkään. Valio Seinäjoen tehtaan rahkan valmistuskapasiteetti on kaksinkertaistettu. Rahka kuuluu oleellisesti myös pääsiäiseen.

Rahka-mangowienerin täytteen voit valmistaa reseptin mukaan tai käyttää valmista Valio rahka-jogurttitäytettä. Appelsiinirahkavuoka on puolestaan mehevä ja säilyy hyvin Valio maitorahkaa sisältävän pohjamassan ansiosta. Vuoka voi muodoltaan olla pyöreä tai suorakaide.

Kokeile tänä vuonna 80-vuotiaan Valio AURA® sinihomejuuston juhlavuoden kunniaksi yhdistää suolainen juustoherkku makeaan aprikoosiin. Aprikoosi-sinihomejuustowienereiden pinnan kiilto saadaan aikaiseksi aprikoteerauksella, ja ne sopivat makumaailmaltaan erinomaisesti pääsiäisen juhlapöytiin.

Suolaisen leivonnan puolella esimerkiksi piimälimppu sopii pääsiäiseen. Juhlan kunniaksi se saa makua Valio Leipomo appelsiininkuorihillosta. Piimä itsessään tuo leipään tasapainottavaa happamuutta sekä pitää leivän kosteana.