Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Mansikka, mustikka ja vadelma kesän suosikkileivonnaisissa

Kotimaisten marjojen sesonki on ovella. Niiden kysyntä on kesällä kiistatonta, joten ota siitä hyöty irti ja tee tarjolle runsaasti erilaisia marjaherkkuja.

Kahvileipä saa marjasydämen

Valio voilla leivottu pulla tai ValioEila® kaulintavoilla tehty wiener on aina toimiva vaihtoehto kahvileipävalikoimaan. Kesällä niissä on helppoa käyttää tuoreita marjoja maun ja houkuttelevan ulkonäön rakentamiseen. Tuoreilla marjoilla koristeltu ja Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöllä viimeistelty kahvileipä maistuu ja näyttää kesältä.

Konditoriatuotteet kruunaavat marjasesongin

Kesän juhlien tai vain juhlavien kesäisten hetkien katseenvangitsija on helposti klassinen mansikkakakku. Mutta sen rinnalle voi nostaa lukuisia muita houkuttelevia konditoriatuotteita. Perinteisen täytekakkupohjan ja siitä tehtyjen leivonnaisten rinnalle voi valmistaa murotaikinasta tai tuulihattutaikinasta hiukan toisenlaisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi marjakoreissa käytetään tuulihattutaikinaa ja murotaikinakupit puolestaan taipuvat monenlaisiksi leivoksiksi täytteiden ja marjojen valinnasta riippuen.

Marjatuotteisiin valitaan usein täytteeksi hillo, joka toimii yhdessä tuoreiden marjojen kanssa. Valio Leipomo mansikka– ja vadelmahillot ovat erityisesti kakkuja ja muita leivonnaisia varten kehitetty: ne eivät ole liukkaita, jolloin kakut pysyvät hyvin koossa. Onkin tärkeää valita oikea hillo oikeaan paikkaan, ja lisäapua siihen löydät esimerkiksi käytännöllisestä hillokartasta.

Kermavaahdosta saa leivonnaisiin hiukan jämäkämpää ja kestävämpää tekemällä siitä diplomaattikreemiä. Tällöin kermavaahtoon sekoitetaan Valio vaniljakreemijauheesta valmistettu vaniljakreemi. Näin kakun rakenne pysyy hyvin kasassa ja kokonaisuuteen tulee vielä lisäksi miellyttävä vaniljan maku.

Valmista leivos trendikkäästi pikariin

Leivokselle voi tänä kesänä antaa uuden, pirteän muodon pikarissa. Läpinäkyvään pikariin valmistetun herkkupalan hyvä puoli on siinä, että asiakas näkee heti, mistä leivos koostuu. Yleensä pikarileivos kootaan tekemällä vuorotellen kerroksia kakkupohjasta, hillosta ja halutun makuisesta moussesta.

Jatka kesää pakasteilla

Kun kesä väistämättä jossakin vaiheessa taas lähenee loppuaan ja kotimaisten tuoreiden marjojen satokausi päättyy, voi kesää jatkaa vielä kotimaisilla pakastemarjoilla. Kotimaisia pakastemarjoja ei tarvitse ulkomaisten tavoin kuumentaa, jolloin ne säilyttävät makunsa ja koostumuksensa paremmin, ja toimivat siksi hyvin myös koristelukäytössä.