Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

On aika vaihtaa kaulinta

Valion koeleipomossa on 36 vuoden ajan nähty Tapio ”Tapsa” Viikinniemen työn tuloksia. Lukuisat maistuvat leivokset ovat Tapsan käsissä syntyneitä. Nyt on kuitenkin tullut aika vaihtaa kaulin seuraaviin käsiin, ja samalla tässä blogissa toiseksi kirjoittajaksi siirtyy Tapsan seuraaja, Mika Parviainen.

”Haluan tässä kohtaa esittää vilpittömät kiitokset yhteistyöstä! Toivottavasti resepteistäni on ollut hyötyä matkan varrella, ja olemme yhdessä pystyneet tarjoamaan asiakkaille ajan hermolla olevia herkullisia makuja”, Tapsa toteaa, ja antaa samaan hengenvetoon puheenvuoron Mikalle.

Mika aloittaa esittäytymisensä kertomalla taustoistaan: ”Olen tehnyt viimeiset 30 vuotta töitä leipomoissa, konditorioissa ja kahviloissa. Tämä pitkä kokemus onkin oikeastaan antanut mahdollisuuden harkita leipomokonsultin paikan hakemista. Ja nyt tällainen tilaisuus tuli eteen, joten päätin tarttua siihen.”

Ennen siirtymistä Valiolle Mika toimi vuoden ammattikoulussa opettajana. Kurssit ja kouluttaminen ovat siis olleet jo olennainen osa Mikan toimenkuvaa, ja siitä on varmasti hyötyä uudessa konsultin roolissa.

Miksi Valio sitten tuntui hyvältä valinnalta? ”Kotimaisuus, laadukkuus ja luotettavuus ovat avainsanoja Valiolla. Ne ovat myös asioita, jotka ovat ohjanneet uraani tähän asti, ja toimineet sen pysyvinä kulmakivinä – niin myös tänä päivänä”, Parviainen toteaa. Hänen työskentelytavassaan yhdistyy sinnikkyys ja kokemus. Matkustelu ja uusien asioiden maistelu ja ennakkoluuloton kokeilu tuovat uusia ideoita ja ulottuvuuksia työhön. Niitä tulemme varmasti tulevaisuudessa näkemään myös tässä blogissa. ”Haluan jatkaa Tapsan jalanjäljissä arvostaen ja kunnioittaen sitä työtä, minkä hän nyt jättää jälkeensä. Tästä on ilo mennä eteenpäin.”

Tervetuloa kuulemaan lisää Mikan ideoita Kauha ja kaulin –blogiin!