Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Pikkujoulukausi antaa luvan kokeiluille

Lähestyvä pikkujoulukausi virittää ihmiset joulun tunnelmaan. Ravintoloille se tarkoittaa selvää piikkiä myynneissä ja helppoa mahdollisuutta erottua kilpailijoista.

Pikkujoulut ovat joulunajan aloittava perinteinen erilaisten yhteisöjen juhla-aika. Työpaikat, urheiluseurat ja muut organisaatiot kerääntyvät juhlistamaan mennyttä vuotta, useimmiten hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Nykyisin pikkujoulukausi tarkoittaa koko marras-joulukuun aikaa, ja tämä näkyy luonnollisesti ravintoloiden kasvavana menekkinä.

Pikkujoulutarjoilu onkin erinomainen mahdollisuus ravintoloille erottua kilpailijoistaan. Olen huomannut, että vaikka monet asiakkaat eivät tänä ajankohtana halua vielä syödä varsinaisia jouluruokia, joulunajan mausteet ja sesonkiin muuten sopiva ruoka kelpaavat kaikille. Tämä mahdollistaa luovuuden käytön ja suorastaan kehottaa kokeilemaan uutta. Voit rakentaa kokonaisen aterian yhdistelemällä tuttuja makuja tuoreella tavalla: aloita ilta vaikkapa jouluisella juustosalaatilla tai piparjuurisilakoilla, jossa perinteisen rosollin kastike on tyylitelty silakoille sopivaksi. Tarjoa pääruoaksi omenaista potkaa tai Wallenberg kanapihvejä karpalokastikkeella ja päätä ilta herkullisilla jälkiruoilla, kuten vadelma-suklaamoussella tai vaniljapannacottalla ja luumumarmeladilla. Maistuvaa, vai mitä? Lisää ohjeita herkullisiin aterioihin löydät reseptipalvelustamme tai Voilà-lehdestä.

Pikkujouluun sopii myös pienempi purtava

Pikkujouluhenkinen illanvietto on omiaan ns. sormiruokailuun tai pienempien palojen syömiseen. Herkulliset lohirullat ja emmental-silakkapihvileivät sopivat niin cocktail-paloiksi kuin osaksi varsinaista ateriaa. Helposti valmistuvat karpalo-savuriistarullat voit puolestaan leikata haluamasi kokoisiksi annoksiksi. Muista, että vain mielikuvitus on esteenä, sillä pikkujoulu on mahdollisuuksia täynnä!