Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Ruokamaailman trendejä ja nousevia teemoja

Uuden vuoden kunniaksi koostimme ruokamaailman ja ravitsemuksen trendejä niin ruoanlaittajien, teollisuuden kuin kuluttajienkin näkökulmista.

Raaka-aineet, niiden laatu ja alkuperä

Moni valitsee mieluummin kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Siksi korkealaatuiset Valion tuotteet voivat vaikuttaa kuluttajien päätöksiin niin leipomoissa, ruokaloissa kuin kaupassakin. Valio voi ja kermatuotteet viestivät jo itsessään suomalaisuudesta, laadusta ja puhtaudesta. Niiden käytöstä voi viestiä esimerkiksi Valio voilla ja Valio kermalla –merkeillä.

15-35-vuotiaat kuluttajat ja internetin käyttö

Noin 25 % eurooppalaisista kuuluu 15-35-vuotiaisiin. Tässä ikäryhmässä sosiaalinen media, internet ja verkossa tapahtuva viestintä kasvaa ja korostuu. Ruokalistoja haetaan netistä, reseptit katsotaan verkkopalveluista ja hyvät ideat jaetaan sähköisenä. Tätä ei kannata unohtaa, vaan huomioida muuttunut käyttötarve ja panostaa myös sähköisiin materiaaleihin.

Terveelliset ja nopeat välipalat joka tilanteeseen

Välipalojen ravintosisältöä ja terveellisyyttä pidetään aiempaa tärkeämpänä. Sokerin ja proteiinin määrään kiinnitetään huomiota, ja valikoimaan halutaan mielellään vaihtoehtoja, joilla on helppoa pitää kiinni hyvästä ruokavaliosta. Kannattaa siis kiinnittää huomiota välipalavalikoimaan. Valio on ottanut teemaksi sokeritalkoot, ja siihen sopivia välipaloja löytyy helposti Valion ammattilaispalvelun jogurttien ja välipalarahkojen valikoimasta.

Proteiinibuumi jatkuu edelleen

Vaikka proteiinista on jo kohistu jonkin aikaa, ei kiinnostus aiheeseen osoita hiljenemisen merkkejä. Proteiinin määrän lisäksi on alettu puhumaan entistä enemmän myös sen laadusta. Uusia proteiinin lähteitä kaivataan myös joustavaan kasvisruokailuun, jossa lihansyöntiä vähennetään. Maitotuotteista saakin helposti ja maistuvasti hyvälaatuista proteiinia. Valion kermoilla ja hapankermoilla saadaan hyvää makua kasvisruokiin. Valion rahkat,  juustot ja raejuustot tuovat aterioihin hyviä maidon proteiineja myös kasvisruokailijalle.

Ruokien runsaat ja rehelliset rakenteet

Leipiin halutaan siemeniä ja rapeaa purutuntumaa, hilloihin ja täytteisiin runsaasti marjaa tai hedelmää. Ruoassa on tärkeää, että se tuntuu ja maistuu aidolta. Tähän tarkoitukseen Valiolla onkin tarjota valikoima runsaita täytteitä. Niissä raaka-aine pääsee kunniaan. Myös laajassa leipäreseptien valikoimassa on hyviä ideoita leipomoille.

Lähde: Innova Market Insights, Anuga 2015 Top Trends Summary