Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Tänä päivänä on pysyttävä aallonharjalla

Maailma muuttuu yhä kiihtyvämmällä tahdilla ja kuluttajien vaatimukset sen mukana. Ruokatottumuksissa trendit vaihtelevat ja ammattilaisillakin on välillä haasteita pysyä niissä mukana.

Vuoden vaihteessa on tapana ollut harrastaa pientä itsetutkiskelua, ja monesti samaan syssyyn tulee pohdittua ruokailutottumuksia. Maailmalla ajoittain pintaan nousevat ruokatrendit tulevat käytännössä aina myös Suomeen, milloin vahvempana, milloin kevyempänä.

Tällä hetkellä trendeistä kuumin tuntuu olevan fleksaus, joka tarkoittaa monipuolista kasvispainotteista ruokavaliota. Se ei tarkoita lihan kieltämistä, vaan pikemminkin sitä, että vaikka kasvisruokia suositaan, on kaikki sallittua. Tämä trendi kertoo siitä, että kasvisruokaa eivät syö enää vain kasvissyöjät, sitä syövät kaikki. Uuden vuoden alku onkin hyvä paikka myös meille ammattilaisille tarjota asiakkaille enemmän vaihtelua uusien ruokavaihtoehtojen muodossa.

Ravintopitoista ruokaa ilman lihaa

Kiitos uusien, hyvältä maistuvien ja ravinteikkaitten lihankorvikkeiden, on herkullisten kasvisruokien valmistaminen helpompaa kuin koskaan ennen. Me Valiolla olemme myös pitäneet korvamme auki asiakkaiden toiveiden suhteen. Olemme jo vuosien ajan innovoineet uusia vaihtoehtoisia proteiininlähteitä, jotka sopivat moniin ruokavalioihin ja ovat helppokäyttöisiä sekä ravitsemuksellisesti korkealaatuisia. Näistä ensimmäisenä toimme markkinoille Valio MiFU® paistettavan ruokarakeen, jota on saatavilla neljässä eri maussa.

Valio MiFU® sopii hyvin monenlaisiin ruokavalioihin sillä se on sekä laktoositon, gluteeniton, soijaton, kananmunaton että hiivaton. Sen avulla valmistat helposti herkullisia ruokia, joihin on aiemmin kuulunut liha. Hyviä esimerkkejä tästä on herkullinen juurespyttipannu, jossa piparjuuriraaste korvaa perinteisen sinapin sekä Mifu-munakasrulla, joka sopii niin alku- kuin pääruoaksi. Mifu-munakasrullasta voit kätevästi leikata myös juuri sopivan kokoisia paloja esimerkiksi tarjotessasi pikkusuolaisia.

Kun valmistat kasvisruokia, muista varmistaa hyvä esillepano. Ei ole mitään syytä miksi kasvisruoan pitäisi näyttää liharuokaa huonommalta. Kun suunnittelet reseptiesi raaka-aineiden käytön tarkasti, voit käyttää niitä useassa ruoassa tai pakastaa ne. Pidä huoli myös kasvisannostesi kylläisyydestä ja ravitsevuudesta – mutta älä unohda makua!