Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Tarjoa toimivat ratkaisut kesän juhlatarjoiluihin

Kevät ja alkukesä tuovat mukanaan ihmisten arkeen lukuisia juhlia: valmistujaisia, lakkiaisia, rippijuhlia ja kesähäitä. Monien ihmisten ajatukset keskittyvät juhlien järjestämiseen ja etenkin tarjoilujen suunnitteluun. Tässä kohtaa luovat ratkaisut ja hyvät ideat tarjoiluihin ovat tervetulleita ja kullanarvoisia. Leipomoiden kannattaa pyrkiä hyödyntämään tämä juhlatarjoilujen sesonki ja miettiä jo valmiiksi, miten juuri oman leipomon vahvuudet voidaan hyödyntää ihmisten juhlien ruokavalikoimissa. Kuuntele toiveita, neuvo ja ratko ongelmia – tarjoa sitä, missä leipomo on aina kotileipuria parempi – eli ammattitaitoa.

Juhliin odotetaan myös suolaisia tarjoiluja

Moni juhlavieras saapuu paikalle pidemmän matkan takaa ja odottaa juhlapöydästä myös ruokaisampia, suolaisia tarjottavia. Kahvi ja kakku toimivat lähinnä juhlien jälkiruokana ja näyttävänä kruununa.

Voileipäkakun uusi tuleminen on näkynyt erilaisissa tilaisuuksissa ja pitopöydissä viime aikoina muun muassa suolaisina leivoksina. Leipomo voi ehdottaa tarjolle petit four –tyylisiä, yhden suupalan kokoisia suolaisia tarjoiltavia, jotka ovat sekä näyttäviä että helppoja juhlatilanteessa. Myös suolaiset piiraat voidaan leikata suupalan kokoisiksi ja niillä saa hyvää ulottuvuutta tarjoiluihin. Helpota asiakkaan suunnittelua ja ehdota jo valmiiksi muutamaa erilaista suolapalaa: mitä paremmin idean osaa paketoida valmiiksi, sen helpompi se on ostaa. Juhlien järjestäjillekin aika on rahaa ja valinnan helpottaminen parasta palvelua. Hae valmiiksi ideoita erilaisiin voileipäkakkuihin ja tee niistä tänä vuonna leivoksia.

Salaattipöytä ja herkullinen leipä

Viimeaikojen trendeissä on näkynyt hiilihydraattitietoisen ruokavalion noudattaminen, minkä vuoksi ruokaisat salaatit korvaavat monien lounaspöydässä perinteiset kolmioleivät tai täytetyt patongit. Tätä trendiä voi käyttää luovasti myös juhlatarjoiluissa. Pöytään voi tuoda muutaman hyvän ruokaisan salaatin, jonka seuraksi voi laittaa tarjolle rapeaa, tuoretta leipää – niille, jotka leipää kaipaavat. Ihanteellista olisi, ettei leipää tarvitse voidella tai lisätä täytteitä, vaan että leipä olisi jo sellaisenaan valmis syötäväksi. Tähän tarkoitukseen sopii loistavasti tuore foccaccio, pizzakierre tai rapeakuorinen patonki, miksei vaikka homejuustotäytteellä. Ne täydentävät ruokaisien salaattien valikoimaa mainiosti.

Lasillinen boolia, kakkua ja kahvia

Juhlapöydän kruunuun, eli näyttävään täytekakkuun on vaihtoehtoja pilvin pimein. Niihin löydät lisää ideoita esimerkiksi tästä kakkuartikkelista.

Monissa puutarhajuhlissa nostetaan lisäksi päivänsankarille kupliva malja. Muista ehdottaa tarjolle kuohuviinin lisäksi myös alkoholitonta vaihtoehtoa. Siihen tarkoitukseen sopivat hienosti Valio Hörppy™ mehujuomat, joiden pienet kuplat ovat mukavan juhlavat, mutta sopivat myös lasten suuhun. Vihdoinkin Pommacille on varteenotettava vaihtoehto!