Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Terassikausi on täällä

Suomen suvi on lyhyt, mutta sitäkin valoisampi. Terassilla syöminen onkin yksi kesän parhaita nautintoja. Kun tarjoat asiakkaillesi helppoa syötävää, poistuvat he pöydästä tyytyväisinä ja kylläisinä.

Hyvä terassiruoka on maistuvaa ja laadukasta. Rapakon takaa inspiraation saaneet Californian nachot ovat herkullista sormiruokaa, jota voi syödä suurempikin seurue. Höysteeksi sopii mainiosti raikas guacamole tai maukas salsa.

Helposti naposteltavaa terassiruokaa ovat myös sellaisenaan maistuvat juustot. Oma suosikkini on herkullisten Valio Ritari®, Valio Luostari, Valio Kappeli® ja Valio Oltermanni® Cheddar makea raparperi-mansikkahillokkeen kera.

 

Hampurilaiset valtaavat terassipöydät

Hampurilaisten suosio ei näytä laskevan, ja miksipä näin herkullinen ruoka suosiotaan menettäisi. Tuhti Koskenlaskija® hampurilainen maistuu erityisen hyvin terassien lämmössä. Rytinällä erilaisiin menuihin ilmestyneet hampurilaiset ovat selvästi tulleet listoille jäädäkseen.

Hauskaa ja helppoa terassiruokaa ovat myös maukkaat carbonarapiiraat. Nämä pikkusuolaiset tarjoavat uutta ja vanhaa samassa, kun tuttu pasta carbonara saa aivan uuden ulottuvuuden leivonnaisena. Piiraat maistuvat mainiosti esimerkiksi salaatin kanssa tai jopa kahvipöydän pikkusuolaisena.

Lämpimiä terassisäitä!