Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Tervetuloa upouudelle Kauha ja kaulin -palstalle

Olen Valion leipomokonsultti Tapio Viikinniemi. Tällä palstalla kirjoitan omalla vuorollani leipomo- ja konditoria-alan ajankohtaisista asioista ja trendeistä. Lisäksi kerron leivontaa helpottavia vinkkejä, joista voit saada uusia ideoita työhösi.

Leipurin palstalta löydät myös vinkkejä ja inspiraatiota työhösi, esimerkiksi kuvalliset valmistusohjeet erilaisten taikinoiden ja leipomotuotteiden valmistamiseen. Ohjeet sopivat erinomaisesti niin ammattileipureille kuin alan opiskelijoille.

Runebergin makuja uudella tavalla

Näin Runebergin päivän lähestyessä aloitan klassikkoleivoksesta. Mikä tekee Runebergin tortusta niin hyvää? Runoilija Johan Ludvig Runebergin päivää vietetään 5. helmikuuta. Runoilijan syntymäpäivää alettiin juhlia hänen täyttäessään 50 vuotta vuonna 1854. Nykyään päivä on liputuspäivä ja tapana on syödä Runebergin torttuja, joissa on punssikostutus.

Perinteisen tortun voi tehdä klassikkomuodon lisäksi kakkuna. Kakun pinnalla on perinteinen kiiltävä ja hyvälle maistuva Valio vadelmahillo. Reunaa koristaa tortulle tyypillinen valkoinen pomadarengas. Ripaus kardemummaa antaa pikantin maun punssikostutuksen rinnalle.

Tässä ohje sekä perinteiseen Runebergin torttuun että moderniin Runebergin kakkuun. Nyt on lupa nauttia!

Tutustu miten Leipomo Rostenin runebergintortut valmistuvat
 

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin leivontaan liittyvä kysymys, autan mielelläni ja vastaan kysymykseesi sähköpostitse.

Terveisin,