Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Valio Koskenlaskija® inspiroi yllätyksiin

Suuri suomalainen sulatejuusto, Valio Koskenlaskija®, on tarjonnut maistuvia hetkiä jo vuodesta 1933. Kautta aikain, se on innostanut ihmisiä kokeilemaan.

Ajattelin kirjoittaa tällä kertaa hiukan Valio Koskenlaskija® sulatejuustosta, joka lienee kaikille ravintola-alan ammattilaisille tuttu tuote. Herkullisen täyteläinen tuote sopii monenlaiseen ruoanlaittoon ja onkin ollut hauskaa huomata, että suomalaiset tuntevat brändin niin hyvin, että esimerkiksi ruokalistoihin voi kirjoittaa suoraan Koskenlaskija – ja ihmiset tietävät mistä on kyse!

Koskenlaskijan possupataValio Koskenlaskija® sopii erinomaisesti syyskauden ruokiin. Iltojen viilentyessä se tuo vahvan juustoista täyteläisyyttä ja makua niin keittoihin, uuniruokiin, kastikkeisiin kuin piiraisiin. Kokeile esimerkiksi maukasta Koskenlaskijan possupataa tai omaa suosikkiani, Koskenlaskija hampurilaista.

Valio Koskenlaskija® on yllättävänkin monipuolinen raaka-aine. Vaikkei heti arvaisi, Koskenlaskija® sopii pääruokien lisäksi oikein hyvin myös alkupaloihin ja jälkiruokiin. Koskenlaskijan rieskapizza maistuu sekä välipalana että alkuruokana, kuuma koskenlaskijakinuski jäisillä puolukoilla taasen sulattaa kylmimmätkin sydämet. Koskenlaskija® sopii melkein mihin vain!

Ai niin…

Tiesitkö muuten, että Koskenlaskija® on pysynyt lähes muuttumattomana sota-ajan pulavuosista modernin ajan yltäkylläisyyteen? Historiankirjoitus kertoo, että toisen maailmansodan tiimellyksessä taistelleet sotamiehet käyttivät sulatejuustoa kahvin valkaisuun kun maitoa tai kermaa ei ollut saatavilla. Kekseliästä, vai mitä?