Valio Aimo

Take away -aamiainen

Selkeä valikoima ja nopeus ovat valttia, kun asiakas etsii nopeasti mukaan napattavaa aamiaista. Poimi parhaat ideat ja myy aamiainen mukaan!

Liikenneasemilla ja kahviloissa mukaan myytävät aamiaissetit ovat tärkeä osa myyntiä. Pandemia-ajan myötä myös matkailualalla on pohdittu aamiaisen uusia muotoja.

Toimiva Take away -aamiaiskassi/tarjotin

Kun tarjoat valmiiksi pakattua take away -aamiaista, vaihtoehtoja ovat esimerkiksi valmiiksi pakatun kassin nouto tai valmiiksi pakatun kassin/tarjottimen toimitus.

Rakenna take away -aamiaisen sisältö konseptiisi ja kohderyhmällesi sopivaksi. Aamiaisen sisällössä on hyvä huomioida se, missä se nautitaan ja paljonko keskimäärin aikaa sen nauttimiseen on.

Ovatko asiakkaasi auton ratissa, kotona etätöissä vai kenties omassa hotellihuoneessa? Suosivatko he tuhtia aamupalaa, joka pitää nälän loitolla pitkään vai etsivätkö he ravitsevaa aamiaista, joka pitää vireystason hyvänä? Tarjoatko arkena ja viikonloppuna samanlaista take away -aamiasta vai ovatko asiakkaiden tarpeet erilaisia päivästä riippuen?

Muista nämä:

  • Kuuntele asiakkaitasi ja pyydä palautetta esimerkiksi asiakaskyselyllä. Samalla vähennät hävikkiä.
  • Perinteiseen hotelliaamiaiseen verrattuna on hyvä huomioida, että take away -toimintamalli lisää huonesiivouksen työtä ja roskan määrää. Se myös sitoo keittiöhenkilökuntaa enemmän etupainotteisesti.

S-koko

Jos haluat koota kustannustehokkaan aamiaisen lähes valmiista tuotteista, S-koon take away -setti on hyvä vaihtoehto. Tämä setti rakentuu valmiista mehu- ja jogurttipikareista, helppotekoisesta sämpylästä sekä kupillisesta kahvia tai teetä asiakkaan valinnan mukaan.

  • Valio appelsiinimehu 1,25 dl pikari
  • Valio jogurtti 100 g pikari
  • Täytetty sämpylä: voiteluun Valio Oivariini® laktoositon ja täytteeksi Valio Hyvä suomalainen Arki® goudaviipaleita sekä tuoreita kasviksia
  • Kahvia/teetä ja maitoa toiveiden mukaan

M-koko

Rakenna laadukas aamiainen erikoistuotteilla. Vastapaistettu voicroissant ja tuore, täytetty sämpylä tuovat  lisäarvoa tähän monipuoliseen ja ravitsevaan settiin. Raikas luomusmoothie  ja jogurtti ja mysli yhdessä pakkauksessa ovat vaivattomia pakata mukaan ja sopivat hyvin kokonaisuuteen. Luonnollisesti mukaan pakataan  asiakkaan toiveen mukaan myös kupillinen kahvia tai teetä.

  • Valio Luomu™ smoothie 2,5 dl
  • Valio A+™ luonnonjogurtti 200 g ja marjamysli laktoositon
  • Täytetty Valio täysjyväsämpylä: voiteluun Valio Oivariini® laktoositon ja täytteeksi Valio Luostari® viipaleita sekä tuoreita kasviksia
  • Paistettu FS voicroissant 60 g
  • Kahvia/teetä ja maitoa toiveiden mukaan

L-koko

Kokoa premiumtason aamiainen yhdistelemällä valmiita komponentteja itse tehtyihin lisukkeisiin.  Itse tekemällä luot yksilöllisen kokonaisuuden, joka myös tuo aamiaiseen lisäarvoa.

  • Jogurtti- tai rahka-annos: pohjaksi  joko A+™ luonnonjogurtti laktoositon, Valio pehmeä maitorahka laktoositon tai Valio turkkilainen ruokajogurtti laktoositon. Lisukkeeksi pakastemarjoja tai hedelmiä ja/tai marjakeittoa.
  • Valio Hedelmätarha® täysmehua kaadettuna lasiin (1,5 dl)
  • Täytetty bagel:  levitteeksi Valio Viola® tuorejuusto laktoositon, Valio Luostari® viipaleita tai viipaloitua  Valio kylmäsavu kirjolohifileetä sekä tuoreita kasviksia.
  • FS voicroissant 60 g
  • Kahvia/teetä ja maitoa toiveiden mukaan

Aamiainen pöytiintarjoiltuna tai valmiiksi annosteltuna

Pandemia-ajan rajoitteet ovat vaatineet hotelli- ja ravintola-alalta melkoista kekseliäisyyttä, eikä aamiainen ole  ollut poikkeus. Aamiaistarjoilussa voi tarpeen mukaan ottaa avuksi  valmiiksi kootut annokset tai yksittäispakatut tuotteet, jotka asiakas voi poimia itse tarjottimelleen. Aamiaisen tutut elementit valmiissa annospakkauksissa nopeuttavat asiakasvirtaa ja vähentävät jonojen muodostumista. Vaihtoehtona on myös lautastarjoilu pöytiin tai ottaa henkilökunta annostelemaan ruokaa.

Muista nämä:

  • Kun asiakkaalla on mahdollisuus nauttia aamiainen pöydän ääressä, on omien ruokailutoiveiden toteuttaminen helpompaa. Ja tästä seuraa tietenkin laadukkaampi asiakaskokemus.
  • Tämä tarjoilutapa sitoo keittiö- ja salihenkilökuntaa enemmän aamiaisen aikana mutta ei rasita housekeepingiä.
  • Asiakasvirran hallinta on haastavampaa pienemmällä asiakaspaikkamäärällä.

Kaikki mitä olet halunnut tietää aamiaisista

Etsitkö vaihtelua ja uusia ideoita aamiaisbuffetiin? Vai puuttuuko take away -aamiaistarjonnastasi punainen lanka? Kokosimme yhteen parhaat vinkit aamiaistarjoilun rakentamiseen sesongin raaka-aineista parhaisiin resepteihin.

Päivän tärkeimmälle aterialle tästä