Proteiinin voimalla – Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhe

Erityisesti ikääntyvien ravitsemuksellisiin tarpeisiin kehitetty Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhe on helppo tapa lisätä proteiinia päivän jokaiselle aterialle.

Proteiini ylläpitää seniorin toimintakykyä

Hyvä ruoka ja ravitsemus ylläpitävät terveyttä, toimintakykyä ja jopa elämänlaatua. Ikääntyessä tämä vain korostuu. Seniorien hyvinvointia ja terveyttä voidaan tukea oikealla ruokavaliolla ja maistuvalla ruoalla, ja siksi olemme tuoneet markkinoille Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauheen, joka on suunniteltu tukemaan erityisesti ikääntyvien ravitsemuksellisia tarpeita osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota sekä terveitä elämäntapoja.

Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhe on vitamiini- ja mineraalirikas laktoositon maitoproteiinijauhe ruoanvalmistukseen. Ratkaisu on kehitetty pohjautuen ikääntyvien ravitsemussuosituksiin sekä räätälöity tukemaan niissä ravitsemuksellisissa haasteissa, joita olemme yhdessä hoivapalveluasiakkaidemme kanssa tunnistaneet. Jauhe on helppo tapa lisätä proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita seniorien ruokavalioon. Se sisältää myös fosfolipidejä, jotka ovat aivojen solukalvojen tärkeitä rakennusaineita. Laktoositon maitoproteiinijauhe on ravitsemuksellisesti hyvä tuote ja sopii monenlaisiin resepteihin.

Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhe

  1. runsaasti laadukasta, hyvin imeytyvää maitoproteiinia (proteiinipitoisuus 50 g/100 g)
  2. keskeiset vitamiinit ja hivenaineet ikääntyvien tarpeisiin
  3. täyteläistä makua ja hyvää rakennetta
  4. tehokas ja monikäyttöinen
  5. käytössä riittoisa

Koekeittiön vinkit

Hoivapalveluille laatimamme reseptiikan lähtökohtana on ollut taata riittävä proteiininsaanti pitkin päivää.

Lisäämällä Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhetta esimerkiksi aamupuuroon tai sosekeittoon voidaan lisätä ruoan proteiinipitoisuutta merkittävästi. Vitamiineilla ja hivenaineilla täydennetty tuote on samalla helppo tapa huomioida useita ravitsemuksen osa-alueita.

Ruoassa maku on tietysti aina tärkeää, mutta ikääntyvien kohdalla aivan erityisen tärkeää, sillä aistien heikentyessä ruoka ei välttämättä entiseen tapaan maistu. Monikäyttöinen Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhe sopii monenlaisiin resepteihin, ja sen avulla saadaan moniin ruokiin myös miellyttävää pehmeyttä, täyteläisyyttä ja houkuttelevuutta.

Olemme Valio Koekeittiöllä testanneet tuotteen toimivuuden resepteissä yhteistyössä hoivapalveluasiakkaiden kanssa ja tuemme myös sen käyttöönotossa.

Kiinnostuitko? Kysy lisää myynnin yhteyshenkilöltäsi!

Hyvä muistaa  lämpimässä ruoanlaitossa

  • Lisää kuumassa ruoanvalmistuksessa Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhe tuotteeseen aina valmistuksen loppuvaiheessa.
  • Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhetta sisältävän lämpimän ruoan optimaalinen lämpösäilytys +60 °C ja +65 °C välillä.
  • Jauheen heraproteiini saattaa saostua lämpimässä ruoanlaitossa.

Maistuvat ja proteiinipitoiset reseptit

Monesta tutusta ruoasta saa ravitsevampaa pienellä proteiinilisällä. Lämpimässä ruoanlaitossa Valio Eila™ NUTRI F+ jauhe kannattaa lisätä aina loppuvaiheessa. Esimerkiksi kasvissosekeitossa jauhe lisätään lopuksi, soseutuksen yhteydessä. Jos ruoka on yli 65 asteen lämpötilassa pitkään, alkaa tapahtua ruskistumista. Tämä johtuu siitä, että Valio Eila™ NUTRI F+ jauhe sisältää niin paljon proteiinia. Laatikkoruuissa ja kiusauksissa on hyvä huomioida, että jauhe paksuntaa ja sakeuttaa ruoan rakennetta kananmunan tavoin.

Proteiinia seniorin väli- ja aamupalalle

Kylmässä ruoanlaitossa Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhe on helppo lisätä massaan, ja se sopiikin hyvin esimerkiksi rahkoihin ja smoothieihin. Huomioi, että smoothiemassan joukossa jauhe toimii hieman suurustaen. Jauheen avulla on helppoa lisätä proteiinia joka aterialle! Proteiinipitoinen jälkiruoka syntyy helposti lisäämällä jauhetta esimerkiksi pannukakkutaikinaan ja kermavaahtoon.

Ikääntyneet
Ikääntyneen ravitsemus ja hyvinvointi
Ammattilaisille
Tutkimustietoa proteiinista ja ikääntymisestä
Asiakasjutut
Maitoproteiinijauhe tuo apua ikääntyneiden ravitsemukseen Palvelukeskus Helsingissä