Ammattikeittiöt

Suuri osa suomalaisista nauttii ammattikeittiöiden valmistamia monipuolisia aterioita esimerkiksi koulu- ja työviikolla tai vapaa-ajallaan. Eri väestöryhmille annetut ravitsemussuositukset sekä erityisruokavaliot ohjaavat ja vaikuttavat ammattikeittiöiden ruokalistojen ja raaka-aineiden valintaan. Ammattikeittiöiden henkilökunta voi myös saada kinkkisiä kysymyksiä tarjoamiinsa tuotteisiinsa liittyen.

Suositukset ja kriteerit

Suositukset ja kriteerit

Erilaisille väestöryhmille on annettu ravitsemussuosituksia, joissa on otettu huomioon kyseisten ihmisryhmien ravitsemukselliset erityistarpeet. Suosituksia on annettu mm. raskaana oleville ja imettäville äideille ja lapsille, koulu- ja opiskelijaruokailuun, ikääntyneille ja sairaalapotilaille. Tutustu tarkemmin eri suosituksiin »

Erityisruokavaliot

Erityisruokavaliot

Erityisruokavalio tulisi koostaa aina mahdollisimman monipuolisesti – aivan kuten tavallinen terveellinen ruokavaliokin. Tilanne vaatii kuitenkin aina perehtymistä, sillä on tiedettävä, mihin seikkoihin ruokavaliossa tulee kiinnittää huomiota. Lue lisää »

Laktoosi-intoleranssi

Laktoosi-intoleranssi on periytyvä ominaisuus, joka on noin joka viidennellä suomalaisella. Laktoosi-intoleranssissa imeytymätön laktoosi aiheuttaa vatsaoireita, joista tyypillisimpiä ovat turvotus, ilmavaivat ja löysä vatsa. Lue tarkemmin laktoosi-intoleranssista »

Maidon sokeri

Maidon sokeri

Maitotuotteet sisältävät aina hiilihydraatteja, koska maidossa on luonnostaan laktoosia n. 5 %. Maidon luontaisesti sisältämät sokerit merkitään pakkausten ravintosisällössä samaan kohtaan kuin maitotuotteisiin lisätty sokeri. Lue lisää maidon sokerista »

RAVITSEMUS-VALIO.FI

Tiesitkö tämän maidon matkasta?

Maidon matka valiolaiselta maitotilalta suomalaisiin jääkaappeihin pitää sisällään monia vaiheita. Katso mitä kaikkea maidolle tapahtuu, ennen kuin se löytää tiensä kaupan tai ammattikeittiön jääkaappiin.

Lue artikkeli ›