Diabetes

Diabetes on aineenvaihdunnan häiriö, jossa veren glukoosi- eli sokeripitoisuus on liian korkea. Hyperglykemia aiheuttaa ajan kuluessa muutoksia useissa elimissä ja verisuonistossa.Diabeteksen päätyypit ovat tyypin 1 ja tyypin 2 diabetes. 

Tyypin 1 ja 2 diabetes sekä metabolinen oireyhtymä

Mitä ovat tyypin 1 ja 2 diabetes sekä metabolinen oireyhtymä ja miten ne ihmisen arjessa näkyvät? Lue lisää diabeteksesta ja metabolisesta oireyhtymästä »

Diabeetikon ruokavalio

Terveellisen ruokavalion ohella painonhallinta, liikunta, uni sekä päihteiden välttäminen ovat tärkeitä tekijöitä diabetesriskin hallinnassa. Lue lisää diabeteksen ruokavaliohoidosta »

Usein kysyttyä diabeteksesta

Usein kysyttyä diabeteksesta

Asiakkaallesi voi tulla mieleen monenlaisia kysymyksiä diabetekseen liittyen. Seuraavalle sivulle on koottu vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Kysymyksiä ja vastauksia diabeteksesta »

Tutkittua tietoa diabeteksesta

Tutkittua tietoa diabeteksesta

Useat tutkimukset ovat osoittaneet maitovalmisteiden käytön hyödyt metabolisen oireyhtymän riskin vähentämisessä. Jatkotutkimuksissa tulisi keskittyä maitovalmisteiden laadun ja käyttömäärän merkitykseen tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä. Tutkimuksia diabeteksesta »