Luuston hyvinvointi

Luuston lujuuden kannalta tärkeitä tekijöitä ovat liikunta, terveellinen ravinto ja tupakoimattomuus. Kalsium yhdessä D-vitamiinin kanssa auttavat yhdessä terveellisten elämäntapojen kanssa säilyttämään luuston kunnossa.

Tälle sivulle olemme keränneet tutkimustietoa luuston hyvinvointiin vaikuttavista asioista sekä tietoa osteoporoosista ja sen ehkäisystä

 

Elintavat ja luusto

Ruokavaliossa kalsium, D-vitamiini ja proteiini ovat merkittävässä roolissa luuston hyvinvoinnin kannalta yhdessä terveellisten elämäntapojen kanssa. Lue lisää elintapojen vaikutuksesta luuston hyvinvointiin »

Osteoporoosi

Osteoporoosi on luuston sairaus, jossa luun lujuuden heikentyminen altistaa murtumalle. Luun lujuudella tarkoitetaan sekä luun määrää, että sen laatua eli tiheyttä. Lisää tietoa osteoporoosista »

Tutkimuksia luustosta

Tutkimuksia luustosta

Luuston terveyttä on tutkittu paljon. Kokosimme yhteen joitakin tärkeitä tutkimuksia, joiden aiheet ovat seuraavat: Ikääntyneiden luuston kunto, Laihdutus ja luusto, Lasten ja nuorten luusto sekä Maidonjuojilla lujimmat luut. Siirry lukemaan lisää tutkimuksista »