Maitotuotteet ja terveys sekä maidon käsittely

Tälle sivulle olemme keränneet yhteen tietoa maidon käsittelystä, käsittelyn vaikutuksista ravitsemukseen ja terveyteen sekä yleistä tietoa maidon terveysvaikutuksista. Löydät myös tietoa lisäaineista. Tutustu tarkemmin eri aihealueisiin alapuolella olevien nostojen kautta. 

Maidon käsittely ja säilyvyys

Maitotilalla lypsetty ns. raakamaito kerätään ja kuljetetaan tiloilta joka toinen päivä meijeriin jatkokäsittelyä varten. Maito mm. pastöroidaan, jolloin terveydelle haitalliset bakteerit tuhoutuvat. Pastörointi ei kuitenkaan tee maidosta täysin mikrobitonta. Lue maidon käsittelystä ja säilyvyydestä täältä »

Maidon käsittely herättää kysymyksiä

Maidon käsittelystä kerrotaan monenlaisia tarinoita. Lue vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin liittyen maidon käsittelyyn. Lue faktoja maidonkäsittelystä »

Onko rasvaton maito terveellistä vai ei?

Rasvaton maito sisältää runsaasti ravintoaineita suhteessa energiamäärään eikä ollenkaan tyydyttynyttä rasvaa. Siksi rasvattomia ja vähärasvaisia maitotuotteita suositellaan ensisijaisiksi valinnoiksi ruokavaliossa. Rasvattomasta maidosta esitetään toisinaan erilaisia terveellisyyteen liittyviä väitteitä, jotka perustuvat luuloihin, uskomuksiin tai väärinkäsityksiin.

Lue lisää >

Aiheuttaako maito erilaisia oireita?

Aiheuttaako maito erilaisia oireita?

Maito ja maitotuotteet muodostavat olennaisen osan suomalaisten päivittäistä ruokavaliota. Monipuolisesti eri ravintoaineita sisältävä maito osallistuu kehon hyvinvoinnin ylläpitoon monin eri tavoin. Keräsimme yhteen maitoon liittyviä erilaisia kysymyksiä liittyen maidon käsittelyyn ja terveellisyyteen. Lue vastauksia erilaisiin maitoon liittyviin kysymyksiin »

Maidon käytön yhteydet terveyteen

Maidon käytön yhteydet terveyteen

Suositus maitovalmisteiden päivittäisestä käytöstä perustuu uusimpien tutkimusyhteenvetojen osoittamiin terveyshyötyihin. Tutustu tarkemmin tutkimustietoon »

Maito ja vatsavaivat

On esitetty, että osa ihmisistä sietäisi käsittelemätöntä lehmän maitoa, mutta saisi oireita homogenoidusta maidosta, vaikka ei kärsisi laktoosi-intoleranssista tai maitoallergiasta. Tämä ja muut vastaavat väitteet eivät kuitenkaan saa tukea tutkimustuloksista. Tutustu tutkimuksiin »

VALIO.FI

Luomumaito, miten se eroaa tavallisesta maidosta?

Valion Luomu™ tuotteiden maito tulee tiloilta, jotka toimivat ekologisten periaatteiden mukaisesti. Tuottajat ovat sitoutuneet noudattamaan luomutuotannon ehtoja. Luomutuotannon valvonta kattaa koko tuotantoketjun pellolta pakkaukseen.

Lue luomumaidon ja tavallisen maidon eroista ›

Mitä tilamaito on?

Mitä tilamaito on?

Raakamaito, jota kutsutaan myös tinkimaidoksi tai tilamaidoksi, on lehmänmaitoa, jota ei ole pastöroitu tai homogenoitu. Siihen ei ole lisätty mitään eikä siitä ole poistettu mitään. Lue lisää tilamaidosta »

Mitä lisäaineet ovat?

Lisäaineista puhuttaessa on tärkeää tietää, mikä on lisäaine ja mikä ei, mistä lisäaineet ovat peräisin ja miksi niitä käytetään. Lisäaineiden turvallisuutta on tutkittu tarkasti ennen kuin ne on hyväksytty EU:ssa käyttöön. EU:n yhtenäinen lainsäädäntö määrittelee elintarvikkeissa hyväksytyt lisäaineet, lisäaineiden käyttömäärät ja niiden merkitsemisen pakkaukseen. Tarkempaa tietoa lisäaineista »

Lisäaineet ja Valion tuotteet

Valion tuotevalikoimasta löytyy tuotevaihtoehtoja kuluttajien erilaisiin toiveisiin. Löydät täysin lisäaineettomat tuotteet, luomutuotteet, tavalliset maustamattomat ja maustetut tuotteet sekä keveyttä arvostavalle mahdollisimman vähän energiaa sisältävät vaihtoehdot. Tarkempaa tietoa tuotevalikoiman vaihtoehdoista »