Raskaus- ja imetysaika

Raskaus- ja imetysajan ruokavalioon liittyy monia erityispiirteitä. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio onkin erityisen tärkeä muistaa, vaikka muuttunut arki voikin tuntua kiireiseltä. Tästä osiosta löydät tietoa suositeltavasta ruokavaliosta, vältettävistä ruoka-aineista sekä Valion tuotteiden sopivuudesta raskaus- ja imetysaikana.

Raskausajan ruokavalio

Raskausajan ruokavalio

Monipuolinen ja riittävä syöminen on erityisen tärkeä muistaa raskausaikana. Raskausajan ruokavalioon liittyy monia erityispiirteitä ja tiettyjä ruokarajoituksia, lisäksi mahdollinen raskauspahoinvointi voi vaikuttaa ruokahaluun. Äidin ruokavalio vaikuttaa lapsen kasvuun ja kehitykseen, mutta myös äidin omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Lue lisää raskausajan ruokavaliosta »

Raskausajan ruoka-ainerajoitukset

Raskausaikana on tarpeen välttää tiettyjä ruoka-aineita sikiön turvallisen kasvun mahdollistamiseksi. Esimerkiksi hauki, raaka liha ja pastöroimattomasta maidosta valmistetut tuotteet eivät sovi raskaudenaikaiseen ruokavalioon. Lue lisää raskausaikana vältettävistä ruoka-aineista »

Valion juustot raskausaikana

Valion juustot raskausaikana

Raskauden ja imetyksen aikana suositellaan nauttimaan pastöroidusta maidosta valmistettuja juustoja. Valion tuotteista löytyy kattava valikoima myös raskauden aikana käytettäväksi sopivia, pastöroidusta maidosta valmistettuja juustoja. Lue Valion juustojen käytöstä raskausaikana »

Raskausdiabetes

Raskausdiabetekseen sairastuvilla äideillä raskausdiabetes ilmaantuu yleensä jo ensimmäisen raskauden aikana. Diagnosoidun raskausdiabeteksen hoidossa veren glukoosipitoisuuden omaseuranta ja ravitsemushoito ovat keskeisessä roolissa, tarvittaessa aloitetaan myös lääkitys. Ravitsemushoidon avulla voidaan ehkäistä raskausdiabeteksen uusiutumista myöhemmissä raskauksissa sekä äidin sairastumista diabetekseen. Lisää raskausdiabeteksesta »

Imetysajan ruokavalio

Imetysajan ruokavalio muistuttaa pitkälti koko perheelle suositeltavaa monipuolista ruokavaliota. Monipuolinen ruoka ja riittävä syöminen on hyvä muistaa, sillä ne ovat tärkeitä muun muassa imetyksen onnistumisen kannalta. Olemme koonneet yhteen tietoja suositeltavasta ruokavaliosta imetysaikana. Lisää imetysajan ruokavaliosta »

Valio PROfeel® ja Valio Plus™ tuotteet raskaus- ja imetysaikana

Valio PROfeel® ja Valio Plus™ tuotteet raskaus- ja imetysaikana

Maitotuotteet ovat tärkeä osa monipuolista raskaus- ja imetysajan ruokavaliota. Valmiit välipalatuotteet auttavat säännöllisen arkiruokailun toteutuksessa. Tutustu tarkemmin Valio PROfeel® ja Valio Plus™ tuotteisiin »

Tutkittua tietoa raskaus- ja imetysajan ruokavaliosta

Tutkittua tietoa raskaus- ja imetysajan ruokavaliosta

Jodin pienentynyt saanti huolestuttaa asiantuntijoita, odottavat ja imettävät äidit kuuluvat riskiryhmään riittämättömän jodin saannin suhteen. Lue lisää ajankohtaisista tutkimuksista liittyen raskaus- ja imetysajan ravitsemukseen »