Suola ja jodi

Suomalaiset saavat ruokavaliostaan liikaa suolaa suositeltuun nähden. Samaan aikaan suomalaisten jodinsaanti on heikentynyt. Maitotuotteet ovat tärkein jodinlähde ruokavaliossa. Maidon luontaisia mineraaleja sisältävä Valio Valsa® maitosuola mahdollistaa maistuvien, mutta vähemmän suolaa sisältävien tuotteiden valmistamisen. Valio Valsa® maitosuola sisältää maidon luontaista jodia.

RAVITSEMUS-VALIO.FI

Mitä suola on ja paljonko suolaa saisi syödä?

Mitä tavallinen ruokasuola on? Eroaako merisuola tai himalajansuola tavallisesta ruokasuolasta? Paljonko suolaa saisi suosituksen mukaan syödä?

Lue artikkeli ›

Liika suola kohottaa verenpainetta - mitä muuta haittaa liiasta suolasta on?

Natrium on ihmiselle välttämätön kivennäisaine, jota tarvitaan elimistössä mm. nestetasapainon ylläpitämiseen sekä hermoston ja lihasten toimintaan. Liiallisesti saatuna ruokasuolan sisältämällä natriumilla on kuitenkin monia terveyden kannalta haitallisia vaikutuksia. Pääosa natriumista saadaan ruokasuolasta. Tutustu liiallisen suolan haittoihin »

RAVITSEMUS-VALIO.FI

Maitosuola, mitä se on?

Maitosuola koostuu maidon luonnollisista mineraaleista: kaliumista, jodista sekä natriumista, jota maitosuolassa on 80 % vähemmän kuin tavallisessa ruokasuolassa. Valio ValSa® maitosuolan ansiosta voidaan valmistaa tuotteita, joissa on vähemmän suolaa – ja silti erinomainen maku.

Lue artikkeli ›

 

Miksi maito sisältää suolaa?

Maitoon ei lisätä suolaa, vaan maidon pakkaukseen merkitty suolapitoisuus johtuu yksinomaan maidon luontaisesta natriumista. Lue lisää maidon sisältämästä suolasta »

RAVITSEMUS-VALIO.FI

Valio Valsa® maitosuolalla vähemmän suolaa

Valio Valsa® maitosuola sisältää maidon luontaisia suoloja ja jodia. Kun elintarvikkeita suolataan maitosuolan ja tavallisen ruokasuolan yhdistelmällä, saadaan tuotteiden suolamäärä merkittävästi matalammaksi mausta tinkimättä.

Lue artikkeli ›

Miksi riittävä jodin saanti on tärkeää?

Jodi on kilpirauhasen toiminnan kannalta välttämätön ravintoaine, josta suomalaisilla voi olla todellista puutetta. Etenkin lasten ja raskaana olevien sekä kasvissyöjien tulisi huolehtia riittävistä jodin lähteistä ruokavaliossaan, mutta myös muiden on syytä kiinnittää huomiota valintoihinsa. Lue miksi jodin riittävä saanti on tärkeää » »

Maitotuotteet ja jodi

Maitotuotteet ja jodi

Maito sisältää luontaisesti jodia ja nestemäiset maitotuotteet ovatkin suomalaisten ruokavaliossa tärkein jodin saantilähde. Suositellusta 5 desilitrasta nestemäisiä maitotuotteita saa jodia noin 80 μg, joka on aikuisilla reilut puolet päivittäisestä saantisuosituksesta Lue lisää »

Suolavähennyksen vaikutus valtimotautitapahtumiin ja terveydenhuollon kustannuksiin Suomessa

Valio ja Fazer teettivät yhdessä ravitsemus-, terveys- ja lääkealaan erikoistuneella tutkimusyritys Medfiles:lla terveystaloustieteellisen selvityksen suolapitoisuuden vähentämisen vaikutuksista valtimotautitapahtumiin ja terveydenhuollon kustannuksiin. Lue miten suolan vähentäminen vaikuttaisi terveyteen ja terveydenhuollon kustannuksiin »