Ravitsemussuositukset ja lainsäädäntö

Sekä ravitsemussuositukset, että lainsäädäntö ohjaavat elintarvikkeiden valmistamista sekä markkinointia. Ravitsemukseen ja ruokailuun liittyen on annettu useita eri ikäryhmiä koskevia suosituksia ja ohjeistuksia sekä suosituksia joukkoruokailun apuvälineeksi.

 

Ravitsemussuositukset ja kriteerit

Suomalaisten ravitsemussuosituksien lisäksi ravitsemuksesta on olemassa useita virallisia suosituksia ja kriteereitä eri ikäkausille sekä joukkoruokailun apuvälineeksi. Tutustu eri ryhmiä koskeviin suosituksiin ja kriteereihin »

Väitteet Valion tuotteissa

Väitteet Valion tuotteissa

Komissio on hyväksynyt lukuisia terveysväitteitä, joita voidaan käyttää maidon ravintoaineisiin liittyen. Väitteet koskevat mm. maidon kalsiumia, proteiinia, D-vitamiinia, fosforia ja B12-vitamiinia ja liittyvät mm. luuston, hampaiden ja lihasten hyvinvointiin, luustoon kasvuun, energia-aineenvaihduntaan ja immuunijärjestelmän toimintaan. Esimerkkejä Valion tuotteiden ravitsemus- ja terveysväitteistä »

Ravitsemus ja terveysväitteet

Vain hyväksyttyjä ravitsemus- ja terveysväitteitä saa käyttää elintarvikkeiden markkinoinnissa. EU:n ravitsemus- ja terveyslainsäädäntö on yhdenmukaistanut elintarvikkeiden terveysmarkkinointia EU-maissa. Lisää ravitsemus- ja terveysväitteistä »

Miksi maito sisältää suolaa?

Miksi maito sisältää suolaa?

Maitoon ei lisätä suolaa, vaan maidon suolapitoisuus johtuu yksinomaan maidon luontaisesta natriumista. Lisätietoa elintarvikeasetuksen mukaisesta suolamerkinnästä »

Elintarviketietoasetus muutti pakkausmerkintöjä

Uusi EU:n elintarviketietoasetus koskee elintarvikepakkauksissa annettavia tietoja kuluttajalle. Näkyvimmät muutokset uudessa lainsäädännössä liittyvät pakkauksessa käytettyjen tekstien luettavuuteen, pakollisiin ravintoarvomerkintöihin sekä yliherkkyyttä aiheuttavien ainesosien ilmoittamistapaan. Lue lisää elintarviketietoasetuksesta »