Työikäiset

Tässä osioissa käsitellään työikäisten henkilöiden ravitsemukseen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä teemoja. Painonhallintaan liittyvät kysymykset korostuvat monilla työikäisillä. Tärkeiksi teemoiksi nousevat vatsan hyvinvointi ja erilaiset erityisruokavaliot sekä myös sydänterveys ja koko ajan yleistyvä tyypin 2 diabetes.

 

Sydänterveys

Sydänterveys

Maitotuotteet ovat tutkitusti tärkeä osa tasapainoista sydänystävällistä ruokavaliota. Valinnoissa kannattaa suosia rasvattomia ja vähärasvaisia nestemäisiä maitotuotteita sekä enintään 17 % rasvaa sisältäviä juustoja. Sydänmerkki –tuote on omassa tuoteryhmässään hyvä valinta ja se helpottaakin valintojen tekemistä kaupassa. Lisää tietoa sydänterveydestä »

Painonhallinta

Painonhallinta

Ylipainosta on tullut suomalaisen työikäisen väestön suuri kansanterveydellinen ongelma. Joka viides suomalainen aikuinen on lihava. Laihduttaminen ja painonhallinta ovat monitahoisia haasteita. On oivallettava lyhyiden ihmekuurien ja todellisen elämäntapamuutoksen välinen ero ja tartuttava vakavasti jälkimmäiseen. Lue lisää painonhallinnasta ja sen toteuttamistavoista »

Vatsan hyvinvointi

Monet suomalaiset kärsivät oikuttelevasta vatsantoiminnasta. Iso osa terveydenhuollon ja ravitsemuksen parissa työskentelevistä asiantuntijoista keskustelee päivittäin tai viikoittain asiakkaidensa kanssa ruoansulatukseen liittyvistä asioista. Vatsan hyvinvointiin jokainen voi vaikuttaa omilla elintavoillaan ja valinnoillaan. Joillakin vatsa on luontaisesti herkempi kuin toisilla ja ärtyy helpommin esimerkiksi epäsäännöllisestä ateriarytmistä, kiireisestä elämäntyylistä tai stressistä. Pienillä muutoksilla olo voi helpottua merkittävästi. Lisätietoa vatsan hyvinvoinnista ja siihen vaikuttavista asioista »

Vastustuskyky

Vastustuskyky

Hyvä vastustuskyky auttaa selviytymään terveenä. Vastustuskyvyn vahvuuteen voi jokainen itse vaikuttaa. Terveelliset elämäntavat ja säännöllinen elämänrytmi antavat hyvät edellytykset pysyä terveenä. Monia vitamiineja tarvitaan elimistössä luonnollisen vastustuskyvyn tehokkaaseen toimintaan. Lisää vastustuskyvystä ja sen ylläpitämisestä »

Diabetes

Diabetes on aineenvaihdunnan häiriö, jossa veren glukoosi- eli sokeripitoisuus on liian korkea. Veren korkea glukoosipitoisuus eli hyperglykemia aiheuttaa ajan kuluessa muutoksia useissa elimissä ja verisuonistossa. Diabeteksen esiintyvyys on lisääntynyt voimakkaasti Suomessa, kuten koko maailmassa. Tyypin 1 diabetesta sairastaa yli 40 000 ja tyypin 2 diabetesta yli 250 000 suomalaista. Lisäksi arvioidaan, että noin 200 000 suomalaista sairastaa tietämättään tyypin 2 diabetesta. Lisätietoa diabeteksesta ja sen hoitomuodoista »