Usein kysyttyä Valio Gefilus® tuotteista

Valio Gefilus® tuotteet sisältävät maailman tutkituinta maitohappobakteeria sekä runsaasti D-vitamiinia, joka ylläpitää kehon puolustusjärjestelmän normaalia toimintaa. Valio Gefilus® mehut, marjakeitot, mehumaidot, herajuoma sekä hedelmätehojuomat sisältävät lisäksi myös runsaasti C-vitamiinia.

Valio Gefilus® tuotteet sopivat kaikille

Valio Gefilus® tuotteet sopivat kaiken ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville henkilöille, myös lapsille, raskaana oleville sekä erityisruokavalioita noudattaville. Nauti tuotteet osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja. Lactobacillus rhamnosus GG on turvallinen maitohappobakteeri, eikä sillä käyttörajoituksia (pois lukien erityiset syöpähoidot).

Sopiva päiväannos

Sopivaksi päiväannos on esimerkiksi yksi lasillinen Valio Gefilus® piimää, mehuja, herajuomaa, mehumaitoja tai marjakeittoja, pikarillinen jogurttia tai pullollinen tehojuomaa. Runsaammasta käytöstä ei ole terveydelle haittaa, mutta suositeltua annosta suurempi määrä ei takaa hyödyllisten vaikutusten kertaantumista.

Paljonko Valio Gefilus® tuotteita tulisi nauttia akuutin ripulin aikana?

Valio Gefilus® tuotteita suositellaan kaksinkertaista määrää akuutin ripulin hoidossa.

Paljonko Valio Gefilus® tuotteissa on Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeria?

Eri tuotteissa on hieman toisistaan poikkeavat määrät Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeria. Tämä johtuu siitä, että ruoka-aineiden vaikutus Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteerin selviämiseen happaman mahalaukun läpi vaihtelee jonkin verran. Valio Gefilus® tuotteiden sisältämien bakteerimäärillä on tutkimuksissa havaittu hyötyvaikutuksia.

Tuhoaako antibiootti Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteerin vaikutukset?

Antibiootti ei tuhoa Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteerin vaikutusta, jos niitä ei oteta samaan aikaan. Valio Gefilus® tuotteet tulisi nauttia noin 1,5 tuntia ennen tai jälkeen antibiootin nauttimisen.

Voiko Valio Gefilus® tuotteita pakastaa tai kuumentaa?

Lactobacillus rhramnosus GG maitohappobakteeri kestää alle kuukauden kestävän pakastamisen. Kuumennus yli 50 asteeseen tuhoaa bakteerin ja sen hyödylliset vaikutukset.

Miten Valio Gefilus® tuotteissa olevat vitamiinit vaikuttavat vastustuskykyyn?

C-vitamiinin hyötyvaikutukset vastustuskykyyn perustuvat sen kykyyn toimia soluja suojaavana antioksidanttina. C-vitamiinin riittämätön saanti aiheuttaa väsymystä, lihaskipuja sekä stressin sietokyvyn ja vastustuskyvyn heikkenemistä. Riittävän C-vitamiinin saannin on todettu vähentävän ylähengitysteiden infektioiden esiintyvyyttä. C-vitamiinilisän käyttö saattaa myös lyhentää flunssan kestoa ja lievittää sen oireita.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että hyvä elimistön D-vitamiinin taso vähentää riskiä sairastua hengitystieinfektioihin. D-vitamiini tehostaa taudinaiheuttajabakteerien toimintaa ehkäisevien peptidien muodostusta kehossa, jolloin tautia aiheuttavat mikrobit kuolevat ennen kuin ehtivät hengitysteihin.