Väitteet Valion tuotteissa

Komissio on hyväksynyt lukuisia terveysväitteitä, joita voidaan käyttää maidon ravintoaineisiin liittyen. Väitteet koskevat mm. maidon kalsiumia, proteiinia, D-vitamiinia, fosforia ja B12-vitamiinia ja liittyvät mm. luuston, hampaiden ja lihasten hyvinvointiin, luustoon kasvuun, energia-aineenvaihduntaan ja immuunijärjestelmän toimintaan. Pelkästään kalsiumiin liittyen on hyväksytty kahdeksan erilaista terveysväitettä ja D-vitamiiniin liittyviä seitsemän. 

Esimerkkejä Valion tuotteiden ravitsemus- ja terveysväitteistä

Valio maito rasvaton

- Maidossa on luonnostaan runsaasti kalsiumia, B-vitamiineja ja hyvälaatuisia proteiineja.

- Maidon proteiini ylläpitää luuston kuntoa ja lihaksia. Kalsium ja lisätty D-vitamiini vahvistavat luustoa ja hampaita. B2- ja B12-vitamiinit edistävät vireystilaa, ja B2-vitamiini ylläpitää ihon terveyttä. Nauti päivittäin osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota sekä terveellistä elämäntapaa.

Valio Plus

- Tavalliseen rasvattomaan maitoon, kevytmaitoon ja maitokaakaoon verrattuna sisältävät runsaasti proteiinia, kalsiumia ja D-vitamiinia, jotka ovat tarpeellisia luuston ja lihasten hyvinvoinnille.

- Valio Plus™ tuotteet ovat hyvä B-ryhmän vitamiinien lähde ja erinomaisia palautusjuomia liikunnan jälkeen. Nauti osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.

 

Valio PROfeel®

- Vahva keho, energisempi elämä. Proteiini tukee lihasten ylläpitoa ja kasvua. Nauti osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.

- Runsasproteiininen

Valio Gefilus®

- Vaali sisäistä voimaasi

- Sisältää runsaasti D-vitamiinia, joka ylläpitää kehon puolustusjärjestelmän normaalia toimintaa. Osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.  Tuotteet sisältävät myös maailman tutkituinta maitohappobakteeria. 

 

Valio Polar®

- Sisältää runsaasti kalsiumia ja proteiinia. 

Valio OLO™

- Runsaskuituinen