Kotimaiset Valio Onni® tuotteet maistuvat myös isommille lapsille

Kotimaiset Valio Onni® tuotteet valmistetaan Turengin tehtaalla, jossa on kokemusta lastenruokien valmistamisesta jo yli 40 vuoden ajalta. Maitoraaka-aineena käytämme suomalaista maitoa. Tuotannossa tarkistetaan ja maistetaan jokainen lastenruokaerä, jolla taataan tuotteiden ensiluokkainen laatu ja maku.

Äidinmaito on parasta ravintoa pienelle lapselle ja yksinomaista imetystä suositellaan 4-6 kuukauden ikään saakka. Valio Onni® tuotteet sopivat lapsen ruokavalioon yksilöllisesti 4–8 kk iästä alkaen. Valio Onni® tuoteperhe tukee täysipainoisesti lapsen kasvua ja kehitystä siinä vaiheessa, kun yksilöllisesti siirrytään lisäruokiin. Valio Onni® tuoteperheeseen kuuluu käyttövalmiita puuroja ja vellejä. Kaikki Valio Onni® tuotteet säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä, joten niitä on helppo pitää varalla kaapissa ja ne sopivat mainiosti myös reissuevääksi.

Lastenruokien tuotekehitys pohjautuu Valiolla suomalaisiin ravitsemussuosituksiin ja sosiaali- ja terveysministeriön suosituksiin pikkulasten ruoasta ja ravitsemuksesta. Tuotteet noudattavat kauppa- ja teollisuusministeriön lastenruokia koskevia tiukkoja asetuksia. Esimerkiksi säilöntä- ja väriaineiden käyttö ei ole niissä sallittua.

 

Valio Onni® puurot toimivat myös kätevänä matkaeväänä

Valio Onni® puurot sopivat hyvin ensimmäisiksi makuannoksiksi viljavalmisteita. Puurot valmistetaan täysjyväviljasta eikä niihin ole lisätty suolaa tai sakkaroosia. Puuroissa maistuu viljan ja marjojen tai hedelmien luontainen maku – ei liika makeus. Kaikkien Valio Onni® puurojen valmistuksessa on käytetty hiutaleita, joten niissä on karkeahko rakenne, joka tukee lapsen suun motoriikan kehittymistä. Valio Onni® puurot sopivat lapsen ruokavalioon 5 tai 8 kuukauden iästä alkaen. Käyttövalmiiden puurojen maitopohja vastaa proteiinikoostumukseltaan äidinmaidonkorviketta. Valikoimasta löytyy myös maidottomia puuroja. Uutena valikoimassa ovat nyt myös omat Valio Onni® puurot yli 1-vuotiaille lapsille.

Valio Onni® puurot ovat lisäaineettomia ja ne on täydennetty vitamiineilla ja kivennäisaineilla huomioiden suomalaiset ravitsemussuositukset. Yksi desilitra (1 dl) maitopohjaista Valio Onni® puuroa (alk. 5 kk) sisältää pakkauksessa mainittuja vitamiineja ja kivennäisaineita noin viidesosan suomalaisten ravitsemussuosituksien mukaisesta päiväsaannista 6–11 kk ikäiselle lapselle.

Valio Onni® puurot yli 1-vuotiaille lapsille

Suomalaisten Valio Onni® yli 1-vuotiaiden lasten puurojen tuotekehityksessä on huomioitu kuluttajien toiveet. Puurot ovat lisäaineettomia ja ne on valmistettu ilman lisättyä sokeria*. Valikoimissa on kaksi herkullista makua: rukiinen puolukkapuuro ja viljaisa banaanipuuro. Puurot toimivat kalsiumin ja D-vitamiinin lähteenä kasvavan lapsen ruokavaliossa. 

Valio Onni® yli 1-vuotiaiden puurot sisältävät kalsiumia (110 mg / 100 g = 28 % päivän saantisuosituksesta). Kalsium on välttämätön lasten luuston normaalille kasvulle ja kehitykselle. Valio Onni® tuotteet on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä tasapainoisen ja monipuolisen ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen kanssa.

Valio Onni® vellit täysjyväviljasta

Valio Onni® vellit valmistetaan täysjyväviljasta eikä niihin ole lisätty suolaa tai sakkaroosia. Valio Onni® vellit sopivat lapsen ruokavalioon 4 tai 5 kuukauden iästä alkaen. Vellit, joiden aloitusikäraja on 4 kk, ovat kaikki gluteenittomia. Käyttövalmiiden vellien maitopohja vastaa proteiinikoostumukseltaan äidinmaidonkorviketta.

Valio Onni® vellit on täydennetty vitamiineilla ja kivennäisaineilla huomioiden suomalaiset ravitsemussuositukset. Yksi desilitra (1 dl) maitopohjaista Valio Onni® velliä (alk. 5 kk) sisältää pakkauksessa mainittuja vitamiineja ja kivennäisaineita noin kuudesosan suomalaisten ravitsemussuosituksien mukaisesta päiväsaannista 6–11 kk ikäiselle lapselle.

 

Valio Onni® tuotteiden aloitusikärajat:

Alkaen 4 kuukautta vellit

 • Peruna-porkkanavelli

 • Maissivelli

Alkaen 5 kuukautta vellit & puurot

 • Neljän viljan velli

 • Neljän viljan puuro

 • Vadelma-kaurapuuro

 • Viljaisa puolukkapuuro (maidoton)

 • Viljaisa vadelma-mustikkapuuro (maidoton)

Alkaen 8 kuukautta puurot - enemmän karkeutta hiutaleista ja leseistä!

 • Omena-kaurapuuro

 • Persikka-kaurapuuro

 

Puurot alkaen 1-vuotta - kasvavalle lapselle tärkeää kalsiumia ja D-vitamiinia

 • Rukiinen puolukkapuuro
 • Viljaisa banaanipuuro