Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset6 kpl

Pohjat

0.400 kg
1.200 kg
digestivekeksejä
0.600 kg
1.100 kg
3.300 kg (6 kpl à 0.550 kg)

Täyte

0.650 kg
0.720 kg
valkosuklaata
0.540 kg
0.060 kg
liivatelehtiä
0.160 kg
1.800 kg
3.930 kg (6 kpl à 0.655 kg)

Kuorrute

0.200 kg
0.070 kg
0.400 kg
sokeria
0.200 kg
vettä
0.400 kg
tärkkelyssiirappia
0.030 kg
liivatejauhetta
0.160 kg
kylmää vettä
0.400 kg
valkosuklaata
0.000 kg
elintarvikeväriä
1.860 kg (6 kpl à 0.310 kg)

Koristelu

0.000 kg
maitosuklaata
0.000 kg
macarons-leivoksia
0.000 kg (6 kpl à 0.000 kg)
9.090 kg (6 kpl à 1.515 kg)

Ohje

  1. Kuorrute:

  2. Valmista kuorrute edellisenä päivänä. Kiehauta kerma, maitojauhe, sokeri, vesi ja tärkkelyssiirappi.
  3. Liota liivatejauhe kylmään veteen. Lisää liivateseos kuumaan kermakeitokseen.
  4. Lisää keitokseen valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
  5. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi.
  6. Pohjien valmistus:

  7. Hienonna digestive keksit ja sekoita sulatetun voin sekaan.
  8. Painele ohut kerros muru seosta ø 18 cm:n kakkurenkaaseen.
  9. Leikkaa vetopohjat ø18 cm:n renkaiksi. Kostuta ja pursota vadelmatäyte spiraaliksi päälle. Pakasta.
  10. Täytteen valmistus:

  11. Kuumenna kerma ja lisää valkosuklaan joukoon. Sekoita tasaiseksi.
  12. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
  13. lämmitä maito ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä vaniljakreemiin.
  14. Lisää vanilja-liivateseos suklaaseoksen joukkoon.
  15. Vaahdota kerma. Lisää alle 40°C :n vanilja-suklaaseos joukkoon nostellen.
  16. Kakun pohjaus:

  17. Laita muroseksen päälle ø 20 cm:n kakkurengas. Annostele moussea ja vetopohja kiekot muropohjan päälle. Spiraali koristetta varten vala moussea silikonimuottiin ja tasoita.
  18. Pakasta.
  19. Kuorruttaminen ja koristelu:

  20. Sulata kuorrute ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Irroita kakut renkaista ja aseta kuorrutusritilän päälle.
  21. Kaada kuorutetta jäisen kakun pinnalle. Irroita spiraalikoriste muotista ja ruiskuta kaakaomaalilla pinta. Nosta kuorrutetun kakun pinnalle.
  22. Koristele haluamallasi tavalla.
kpl
g
5.4 kg
361 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
361 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
361 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.