Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku

Teollisuus
361 kcal / 100g
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Pohjat
0,400 kg Valio Eila® voita
1,200 kg digestivekeksejä
0,600 kg Valio vaaleaa vetopohjaa laktoositon
1,100 kg Valio Leipomo vadelmahilloa
3,300 kg 6 kpl á 0,550 kg
Täyte
0,650 kg Valio Eila® vispikermaa
0,720 kg valkosuklaata
0,540 kg Valio vaniljakreemitäytettä
0,060 kg liivatelehtiä
0,160 kg Valio täysmaitoa
1,800 kg Valio vispikermaa laktoositon
3,930 kg 6 kpl á 0,655 kg
Kuorrute
0,200 kg Valio vispikermaa laktoositon
0,070 kg Valio rasvatonta maitojauhetta
0,400 kg sokeria
0,200 kg vettä
0,400 kg tärkkelyssiirappia
0,030 kg liivatejauhetta
0,160 kg kylmää vettä
0,400 kg valkosuklaata
0,000 kg elintarvikeväriä
1,860 kg 6 kpl á 0,310 kg
Koristelu
0,000 kg maitosuklaata
0,000 kg macarons-leivoksia
9,090 kg 6 kpl á 1,515 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Kuorrute:
  • Valmista kuorrute edellisenä päivänä. Kiehauta kerma, maitojauhe, sokeri, vesi ja tärkkelyssiirappi.

  • Liota liivatejauhe kylmään veteen. Lisää liivateseos kuumaan kermakeitokseen.

  • Lisää keitokseen valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.

  • Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi.

Pohjien valmistus:
  • Hienonna digestive keksit ja sekoita sulatetun voin sekaan.

  • Painele ohut kerros muru seosta ø 18 cm:n kakkurenkaaseen.

  • Leikkaa vetopohjat ø18 cm:n renkaiksi. Kostuta ja pursota vadelmatäyte spiraaliksi päälle. Pakasta.

Täytteen valmistus:
  • Kuumenna kerma ja lisää valkosuklaan joukoon. Sekoita tasaiseksi.

  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

  • lämmitä maito ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä vaniljakreemiin.

  • Lisää vanilja-liivateseos suklaaseoksen joukkoon.

  • Vaahdota kerma. Lisää alle 40°C :n vanilja-suklaaseos joukkoon nostellen.

Kakun pohjaus:
  • Laita muroseksen päälle ø 20 cm:n kakkurengas. Annostele moussea ja vetopohja kiekot muropohjan päälle. Spiraali koristetta varten vala moussea silikonimuottiin ja tasoita.

  • Pakasta.

Kuorruttaminen ja koristelu:
  • Sulata kuorrute ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Irroita kakut renkaista ja aseta kuorrutusritilän päälle.

  • Kaada kuorutetta jäisen kakun pinnalle. Irroita spiraalikoriste muotista ja ruiskuta kaakaomaalilla pinta. Nosta kuorrutetun kakun pinnalle.

  • Koristele haluamallasi tavalla.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio Ammattilaiset -verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen (max 3 minuuttia) kyselyyn. Vastauksesi on tärkeä. Kiitos ajastasi jo etukäteen!

Osallistu Ei kiitos