Aleksanteri-leivos

Aleksanteri-leivos

Teollisuus
401 kcal / 100g
Venäjän keisarin Aleksanteri I:n (1777-1825) mukaan, nimetty suorakaiteen muotoisen murotaikinaleivoksen täytteenä on vadelmahilloa ja pintaa peittää pomadakuorrute. Erään tarinan mukaan leivoksen kehitti keisarin hovissa vieraillut Antonin Carême, toisten tietojen mukaan sen loivat sveitsiläiset sokerileipurit.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Murotaikina
1,200 kg Valio voita
0,900 kg sokeria
0,300 kg kananmunia
0,020 kg leivinjauhetta
1,800 kg vehnäjauhoja
4,220 kg 50 kpl á 0,084 kg
Täyte
1,000 kg Valio Leipomo vadelmahilloa
1,000 kg 50 kpl á 0,020 kg
Kuorrute
1,000 kg pomadaa
0,001 kg punaista elintarvikeväriä
1,001 kg 50 kpl á 0,020 kg
6,221 kg 50 kpl á 0,124 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Murotaikina
  • Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

  • Sekoita taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä kylmiössä seuraavaan päivään.

  • Kauli taikina 2,5 mm vahvuisiksi levyiksi. Asettele leivinpaperille pellin päälle. Rei´itä levyt.

  • Paista 180 °:ssa kullanruskeiksi.

  • Jäähdytä.

Täyttäminen ja kuorruttaminen
  • Täytä pohjat vadelmahillolla. Laita pinnalle ohut kerros hilloa, joka pitää pomadan kosteana ja paremmin kiinni leivoksessa. Anna kuivahtaa vähintään tunti tai seuraavaan päivään.

  • Kuorruta vaaleanpunaisella pomadalla. Voit marmoroida pinnan suklaaraidoilla. Anna pomadan kovettua.

  • Leikkaa leivoksiksi.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annos
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!