Aleksanteri-leivos

Valio Food Solutions

Aleksanteri-leivos

Venäjän keisarin Aleksanteri I:n (1777-1825) mukaan, nimetty suorakaiteen muotoisen murotaikinaleivoksen täytteenä on vadelmahilloa ja pintaa peittää pomadakuorrute. Erään tarinan mukaan leivoksen kehitti keisarin hovissa vieraillut Antonin Carême, toisten tietojen mukaan sen loivat sveitsiläiset sokerileipurit.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset50 annos

Murotaikina

0.000 kg (50 kpl á 0.000 kg)
1.200 kg
0.900 kg
sokeria
0.300 kg
kananmunia
0.020 kg
leivinjauhetta
1.800 kg
vehnäjauhoja
4.220 kg (50 kpl á 0.084 kg)
0.000 kg (50 kpl á 0.000 kg)

Täyte

1.000 kg
1.000 kg (50 kpl á 0.020 kg)

Kuorrute

1.000 kg
pomadaa
0.001 kg
punaista elintarvikeväriä
1.001 kg (50 kpl á 0.020 kg)
6.221 kg (50 kpl á 0.124 kg)

Ohje

  1. Murotaikina

  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  3. Sekoita taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä kylmiössä seuraavaan päivään.
  4. Kauli taikina 2,5 mm vahvuisiksi levyiksi. Asettele leivinpaperille pellin päälle. Rei´itä levyt.
  5. Paista 180 °:ssa kullanruskeiksi.
  6. Jäähdytä.
  7. Täyttäminen ja kuorruttaminen

  8. Täytä pohjat vadelmahillolla. Laita pinnalle ohut kerros hilloa, joka pitää pomadan kosteana ja paremmin kiinni leivoksessa. Anna kuivahtaa vähintään tunti tai seuraavaan päivään.
  9. Kuorruta vaaleanpunaisella pomadalla. Voit marmoroida pinnan suklaaraidoilla. Anna pomadan kovettua.
  10. Leikkaa leivoksiksi.
kpl
g
6.0 kg
401 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
401 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
58 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
401 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
58 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.