Ankanrintaa kirsikkaglaseerauksella palsternakkapyreen kera

Ankanrintaa kirsikkaglaseerauksella palsternakkapyreen kera
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Ankanrintaa kirsikkaglaseerauksella palsternakkapyreen kera

Ankanrintaa kirsikkaglaseerauksella palsternakkapyreen kera

Ankanrinta viimeistellään kirpeällä kirsikkaglaseerauksella ja tarjotaan täyteläisen palsternakkapyreen kera. Tämä on hienoa annos joulun à la carte -listalle.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset10 annosta

Kirsikkaglaseeraus

0.010 kg
öljyä
0.042 kg
sipulia
0.020 kg
valkosipulia
0.002 kg
savupaprikajauhetta
0.200 kg
punaviinietikkaa
0.100 kg
fariinisokeria
0.500 kg
kirsikkaa (pakaste)
0.002 kg
suolaa
0.050 kg
öljyä

Palsternakkapyree

1.125 kg
palsternakkaa
1.000 kg
vettä
0.002 kg
suolaa
0.010 kg
tuoretta rosmariinia
0.250 kg
0.002 kg
suolaa
0.050 kg

Ankanrinta

1.200 kg
ankanrintaa
0.002 kg
suolaa
0.002 kg
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kirsikkaglaseeraus

  2. Freesaa öljyssä hienonnettu sipuli, valkosipuli ja savupaprikajauhe. Lisää loput ainekset öljyä lukuunottamatta. Anna hautua miedolla lämmöllä n.30min. Soseuta ja kaada sekaan öljy ohuena nauhana. Siivilöi.
  3. Palsternakkapyree

  4. Kuori ja viipaloi palsternakat. Laita palsternakat GN-vuokaan veden, suolan ja rosmariinin kanssa. Kypsennä kannella peitettynä 150 °C uunissa, kunnes ovat kypsiä n. 30 min.
  5. Soseuta palsternakat ja lisää kuumennettua maitoa ohuena nauhana niin, että seos notkistuu sopivaksi. Mausta suolalla ja lisää lopuksi voi.
  6. Ankanrinta

  7. Tee ankanrinnan rasvapuolelle viiltoja terävällä veitsellä.
  8. Laita ankanrinnat kylmälle pannulle ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes rasva sulaa ja pinnassa on kaunis väri. Käännä ja ruskista nopeasti toinen puoli ja mausta suolalla ja pippurilla.
  9. Laita ankanrinnat GN-vuokaan, valele pintaan glaseeraus ja loppukypsennä 150-asteisessa uunissa noin 8-12 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 55-astetta. Lisää glaseerausta, anna vetäytyä hetki ja leikkaa ankanrinnat ohuiksi siivuiksi.
kpl
g
2.9 kg
102 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
102 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
102 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.