Brioche-leipä

Brioche-leipä
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Brioche-leipä

Brioche-leipä

Runsas ja rikas vehnäleipä joka sisältää paljon voita ja kananmunaa sekä rouhittuja manteleita. Loistava tuote sellaisenaan tai lisukkeena pateen tai leikkeleiden kera. Myös uskomattoman hyvä köyhien ritareiden valmistukseen, jos haluaa tehdä jotain aivan erityistä.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 kpl

Taikina

1.000 kg
vettä
0.075 kg
0.030 kg
suolaa
0.200 kg
sokeria
0.080 kg
hiivaa
0.400 kg
kananmunia
0.200 kg
2.200 kg
vehnäjauhoja
0.300 kg
mantelirouhetta
4.485 kg (12 kpl à 0.374 kg)
4.485 kg (12 kpl à 0.374 kg)

Ohje

  1. Vaivaa taikinan aineet taikinaksi. Anna taikinan levätä 30 minuuttia.
  2. Leivo taikinasta 370g:n leipiä.
  3. Muotoile pitkänmallisiksi. Paloittele kuuteen osaan ja nosta vuokaan.
  4. Nostata leivät ja voitele kananmunalla
  5. Paista 200°C:ssa noin 30 min.
kpl
g
4.4 kg
290 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
290 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,7 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
290 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.