Budapest-mansikkaleivos

Budapest-mansikkaleivos
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Budapest-mansikkaleivos

Budapest-mansikkaleivos

Budabest-leivoksen kesäinen serkku. Gluteeniton ja herkullinen leivos, joka vie kielen mennessään !

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset22 kpl

Pohja

0.400 kg
valkuaisia
0.350 kg
sokeria
0.350 kg
sokeria
0.320 kg
hasselpähkinää
0.060 kg
perunajauhoja
1.480 kg (22 kpl à 0.067 kg)

Täyte

0.500 kg
0.250 kg
mansikkasosetta
0.016 kg
liivatelehtiä
1.000 kg
0.570 kg
tuoreita mansikoita
2.336 kg (22 kpl à 0.106 kg)
3.816 kg (22 kpl à 0.173 kg)

Ohje

  1. Pohja

  2. Vaadota valkuaiset ja sokeri (1). Vispaa valkuaisvaahtoon sokeri (2). Sekoita hasselpähkinäjauho ja perunajauho keskenään ja sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
  3. Pursota massa leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen 30 cm:n levyisiksi pellin pituisiksi pohjiksi (2 kpl). Paista pohjat 165 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi.
  4. Käännä pohjat ylösalaisin ja poista leivinpaperi.
  5. Täyte

  6. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
  7. Lämmitä mansikkasose ja sulata liivatelehdet kuumaan seokseen.
  8. Yhdistä mansikkatäyte ja liivateseos.
  9. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää liivate-mansikkaseos joukkoon.
  10. Täyttäminen

  11. Laita kerros moussea toisen pohjan päälle. Asettele kokonaisia mansikoita vieriviereen.
  12. Levitä loppu mousse pinnalle ja aseta pohja päälle.
  13. Anna hyytyä kylmässä.
  14. Leikkaa kolmion mallisiksi leivoksiksi.
kpl
g
5.1 kg
267 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
267 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
267 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.