Budapest-mansikkaleivos

Budapest-mansikkaleivos

Teollisuus
267 kcal / 100g
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Pohja
0,400 kg valkuaisia
0,350 kg sokeria
0,350 kg sokeria
0,320 kg hasselpähkinää
0,060 kg perunajauhoja
1,480 kg 22 kpl á 0,067 kg
Täyte
0,500 kg Valio mansikkatäyte runsasta
0,250 kg mansikkasosetta
0,016 kg liivatelehtiä
1,000 kg Valio vispikermaa vaahdotettuna
0,570 kg tuoreita mansikoita
2,336 kg 22 kpl á 0,106 kg
3,816 kg 22 kpl á 0,173 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Pohja
  • Vaadota valkuaiset ja sokeri (1). Vispaa valkuaisvaahtoon sokeri (2). Sekoita hasselpähkinäjauho ja perunajauho keskenään ja sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.

  • Pursota massa leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen 30 cm:n levyisiksi pellin pituisiksi pohjiksi (2 kpl). Paista pohjat 165 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi.

  • Käännä pohjat ylösalaisin ja poista leivinpaperi.

Täyte
  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

  • Lämmitä mansikkasose ja sulata liivatelehdet kuumaan seokseen.

  • Yhdistä mansikkatäyte ja liivateseos.

  • Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää liivate-mansikkaseos joukkoon.

Täyttäminen
  • Laita kerros moussea toisen pohjan päälle. Asettele kokonaisia mansikoita vieriviereen.

  • Levitä loppu mousse pinnalle ja aseta pohja päälle.

  • Anna hyytyä kylmässä.

  • Leikkaa kolmion mallisiksi leivoksiksi.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!