Canape

Canape

Teollisuus
408 kcal / 100g
Canapé on voitaikina leivonnainen jonka nimeen olen törmännyt ainoastaan suomessa. Yleensä maailmalla tuote tunnetaan Palmier nimellä. Mistä lie Suomeen tullut tuo canapé, mutta joka tapauksessa aivan loistava leivonnainen on kyseessä. Siinä yhdistyy voitaikinan lehtevyys, keveys ja paistossa tapahtuva sokerin ja voin ruskistuminen, eli karamelisoituminen.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Voitaikina
1,400 kg vettä
0,030 kg suolaa
2,000 kg vehnäjauhoja
2,000 kg Valio Eila® kaulintavoita kaulintaan
5,430 kg 135 kpl á 0,040 kg
Pinnalle
0,800 kg sokeria
0,800 kg 135 kpl á 0,006 kg
6,230 kg 135 kpl á 0,046 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  • Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia.

  • Kauli voitaikina 2,5 mm:n vahvuiseksi ja 40 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä sokeria pöydälle. Levitä voitaikinamatto sokerin päälle. Sirottele maton pinnalle sokeria. Kauli sokeri kiinni mattoon käsikaulimella.

  • Taittele pitkät sivut keskelle ja nipistä yhteen. Paina keskeltä vielä kiinni puu pulikalla. Taita aihio kaksinkerroin päällekkäin. Taita vielä pitkät sivut vastakkain. Leikkaa n. 2cm :n paloiksi.

  • Kauli taikina 2x4.

  • Laita palat pellille riittävän harvaan (canapet leviävät runsaasti paiston aikana) leikkauspinta ylöspäin. Anna canapeiden levätä tunti ennen paistoa.

  • Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  • Paista canapet 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Käännä canapet paiston puolivälissä.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g

Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!