Canape

Canape
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Canape

Canapé on voitaikina leivonnainen jonka nimeen olen törmännyt ainoastaan suomessa. Yleensä maailmalla tuote tunnetaan Palmier nimellä. Mistä lie Suomeen tullut tuo canapé, mutta joka tapauksessa aivan loistava leivonnainen on kyseessä. Siinä yhdistyy voitaikinan lehtevyys, keveys ja paistossa tapahtuva sokerin ja voin ruskistuminen, eli karamelisoituminen.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset135 kpl

Voitaikina

1.400 kg
vettä
0.030 kg
suolaa
2.000 kg
vehnäjauhoja
2.000 kg
5.430 kg (135 kpl à 0.040 kg)

Pinnalle

0.800 kg
sokeria
0.800 kg (135 kpl à 0.006 kg)
6.230 kg (135 kpl à 0.046 kg)

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  2. Kauli voitaikina 2,5 mm:n vahvuiseksi ja 40 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä sokeria pöydälle. Levitä voitaikinamatto sokerin päälle. Sirottele maton pinnalle sokeria. Kauli sokeri kiinni mattoon käsikaulimella.
  3. Taittele pitkät sivut keskelle ja nipistä yhteen. Paina keskeltä vielä kiinni puu pulikalla. Taita aihio kaksinkerroin päällekkäin. Taita vielä pitkät sivut vastakkain. Leikkaa n. 2cm :n paloiksi.
  4. Laita palat pellille riittävän harvaan (canapet leviävät runsaasti paiston aikana) leikkauspinta ylöspäin. Anna canapeiden levätä tunti ennen paistoa.
  5. Paista canapet 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Käännä canapet paiston puolivälissä.
kpl
g
6.8 kg
408 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
408 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
27 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
408 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
27 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.