Siirry sisältöön
Caponata-kauratto
Reseptiyhteistyö

Caponata-kauratto

Tässä tulee lounasbuffan uusi suosikki! Värikäs caponata-kauratto on helppo ja maukas kasvismuhennos, jota voi tarjoilla sellaisenaan tai paistetun broilerin tai kalan kanssa. Lisää ruokaisuutta se saa kotimaisesta gluteenittomasta villikaurasta.

Caponata-kauratto

Ainekset

  • 0,120 kg sipulia
  • 0,018 kg valkosipulin kynttä
  • 0,275 kg gluteenitonta villikauraa, esim. Mylläri
  • 0,060 kg oliiviöljyä
  • 1,000 kg kasvislientä, kiehuvana
  • 0,400 kg munakoisoa
  • 0,350 kg kesäkurpitsaa
  • 0,300 kg paprikaa
  • 0,050 kg varsisellerin vartta
  • 0,400 kg miniluumutomaatteja
  • 0,100 kg oliiveja, vihreitä ja mustia
  • 0,030 kg kapriksia
  • 0,050 kg tomaattipyreetä
  • 0,030 kg balsamiviinietikkaa
  • 0,005 kg sokeria
  • 0,005 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg tuoretta basilikaa, yksi pieni nippu

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota ne ja kaurajyvät öljyssä ja kumoa GN-vuokaan. Lisää joukkoon kiehuva kasvisliemi. Kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes kaura on napakan kypsää ja liemi on suurelta osin imeytynyt.
  2. Pilko kauran kypsyessä pestyt munakoisot, kesäkurpitsat, paprika ja varsisellerin varret pienehköiksi paloiksi.
  3. Paista munakoisopaloja öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Lisää joukkoon loput pilkotut kasvikset ja paista muutama minuutti. Sekoita kuullotetut kasvikset, tomaatit, oliivit ja kaprikset kauran joukkoon GN-vuokaan.
  4. Yhdistä keskenään tomaattipyree, balsamiviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita tomaattipyreeseos kaura-kasvisseokseen ja hauduta uunissa vielä noin 15 minuuttia. Koristele hienonnetulla basilikalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 232 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 23,7 g
Rasva 11,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 6,1 g
Suola 2,6 g
Kalsium 49,8 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 93 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 9,5 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search