Chilimarinoituja rapuja, inkiväärikastiketta ja jalapeno-olutleipää

Chilimarinoituja rapuja, inkiväärikastiketta ja jalapeno-olutleipää
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Chilimarinoituja rapuja, inkiväärikastiketta ja jalapeno-olutleipää

Chilimarinoituja rapuja, inkiväärikastiketta ja jalapeno-olutleipää

Chilimarinoidut ravut tarjoillaan joulumenun alkuruokana tai cocktailpalana inkiväärikastikkeen ja jalapeno-olutleivän kera.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset10 annosta

Marinoidut ravut

1.000 kg
kuorittuja katkarapuja, MSC-sertifioitu sulatettuna
0.200 kg
chilikastiketta , esim. Felix Street Food Chilikastike
0.002 kg
suolaa

Leipätaikina

0.108 kg
vehnäjauhoja
0.108 kg
hiivaleipävehnäjauhoja
0.042 kg
erilaisia siemeniä
0.167 kg
0.007 kg
suolaa
0.003 kg
ruokasoodaa
0.067 kg
vaaleaa olutta
0.017 kg
jalapenoa viipaleina

Leivän päälle

0.033 kg
jalapenoa viipaleina

Kastike

0.020 kg
tuoretta inkivääriä
0.005 kg
punaista chiliä
0.300 kg
0.010 kg
limetti- tai sitruunamehua
0.050 kg
chilikastiketta , esim. Felix Street Food Chilikastike
0.010 kg
konjakkia
0.004 kg
sokeria
0.001 kg
suolaa
0.001 kg
mustapippuria myllystä

Viimeistelyyn

0.010 kg
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Lisää chilikastike ja mausta suolalla. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia.
  2. Leipä

  3. Sekoita kuivat aineet. Yhdistä nesteet, jalopenot ja lisää kuivien aineiden sekaan. Sekoita nopeasti sekaisin.
  4. Muotoile leiviksi ja laita voideltuihin vuokiin. Asettele pinnalle jalopeno - viipaleita. Paista 180°C:ssa n. 45 min.
  5. Kastike

  6. Kuori ja hienonna inkivääri. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  7. Tarjoa alkuruoaksi jalapeno-olutleivän kanssa. 
kpl
g
2.1 kg
162 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
162 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
162 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.