Siirry sisältöön
Croissant esitaikinalla

Croissant esitaikinalla

Croissant esitaikinalla

Ainekset

Esitaikina

  • 0,500 kg vettä
  • 0,050 kg hiivaa
  • 0,500 kg vehnäjauhoja

Taikina


Ohje

  1. Valmista esitaikina. Sekoita kylmään veteen hiiva ja jauhot. Anna taikinan käydä kylmiössä yli yön.
  2. Sekoita esitaikinan joukkoon taikinan muut aineet.
  3. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4. Anna taikinan levätä kylmiössä noin puoli tuntia. Kauli taikina 1x3 ja anna levätä kylmiössä 2 tuntia.
  4. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto croissant-leikkurilla kolmioiksi. Rullaa kolmiot croissanteiksi.
  5. Nostata croissantit max 33 asteessa.
  6. Paista croissantit 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Paiston alussa höyrytys.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 307 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 26,7 g
Rasva 19,7 g
Tyydyttynyt rasva 11,1 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,8 g
Kalsium 36,2 mg
D-vitamiini 0,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 304 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 26,4 g
Rasva 19,5 g
Tyydyttynyt rasva 11 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search