Croissant pulla

Croissant pulla
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Croissant pulla

Croissant pulla

Croissantin makuun saat aivan uutta syvyyttä, kun käytät taikinassa fariinisokeria. Lisäksi paiston jälkeen Valio vanilja-tuorejuustotäytteellä ja vadelmatäytteellä nostat leivonnaisen aivan uudelle tasolle. Uudenlainen muotoilu ja kaunis kukan mallinen aihio tekee tästä croissantista vastustamattoman.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset60 kpl

Croissanttaikina

1.000 kg
vettä
0.100 kg
0.040 kg
suolaa
0.150 kg
fariinisokeria
0.050 kg
hiivaa
0.200 kg
kananmunia
0.100 kg
2.000 kg
vehnäjauhoja
3.640 kg (60 kpl à 0.061 kg)

Kaulintaan

1.400 kg
1.400 kg (60 kpl à 0.023 kg)

Voiteluun

0.089 kg
kananmunaa
0.089 kg (60 kpl à 0.001 kg)

Täytteet

1.000 kg
1.000 kg
2.000 kg (60 kpl à 0.033 kg)

Pinnalle

0.200 kg
hienoa sokeria
0.200 kg (60 kpl à 0.003 kg)
7.329 kg (60 kpl à 0.122 kg)

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Vaivaa taikinaan hyvä sitko.
  2. Laita peitettynä kylmään lepäämään yön yli.
  3. Kauli 8 - 10-asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4.
  4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia.
  5. Kauli taikina 1x3.
  6. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
  7. Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi ja leikkaa 3 x 12 cm nauhoiksi.
  8. Rullaa kolme kaistaletta rullalle ja laita hännät alapuolelle.
  9. Laita aihiot vuokiin.
    Laita aihiot vuokiin.
  10. Nostata. Paina keskusta alas.
  11. Voitele kananmunalla.
  12. Paista aluksi 230 asteessa niin, että puhallus ei päällä (6 min). Paiston alussa höyrytys. Anna lämpötilan pudota 190 asteeseen ja höyryluukku lopussa auki. Paistoaika yht. n. 20 minuuttia.
  13. Täytä keskeltä päältä vanilja-tuorejuusto- ja vadelmatäytteellä.
  14. Pyörittele sokerissa.
kpl
g
4.8 kg
332 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
332 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
332 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.