Falafel pita

Falafel pita
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Falafel pita

Falafel pita

Näillä pitaleivillä saat syviä makuja ja raikasta väriä vitriinitarjontaan tai lounaspöytään. Herkullisia makuja Lähi-Idästä.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 annosta

0.720 kg
pitaleipiä
1.200 kg
falafelia
0.170 kg
vesikrassia

Punajuuridippi

1.000 kg
Valio punajuurisuikaleita
0.300 kg
0.150 kg
oliiviöljyä
0.065 kg
sitruunamehua
0.010 kg
valkosipulia

Paprika-kurkkusalsa

0.800 kg
pakaste paprikakuutioita
0.460 kg
kurkkua
0.300 kg
0.100 kg
sitruunamehua
0.100 kg
oliiviöljyä
0.030 kg
tuoretta minttua

Maustamiseen

0.000 kg
suolaa
0.000 kg
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Punajuuridippi

  2. Paahda punajuurisuikaleet 0,5 dl oliiviöljyn kanssa uunissa 250 °C noin 15 minuuttia.
  3. Sekoita huoneenlämpöiseksi jäähdytetyt punajuuret muiden raaka-aineiden kanssa sekaisin tehosekoittimessa.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Paprika-kurkkusalsa

  6. Paahda paprikakuutiot oliiviöljyn kanssa 250 °C uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
  7. Leikkaa kurkku pitkittäissuunnassa neljään osaan ja poista veitsellä siemenet. Kuutioi kurkku.
  8. Sekoita paahdetut paprikat, kurkkukuutiot, hienonnettu minttu ja sitruunanmehu sekaisin. Murusta joukkoon myös salaattijuusto.
  9. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  10. Kokoaminen

  11. Kuumenna jäiset pitaleivät kiertoilmauunissa n. 180 °C 10-13 min.
  12. Kuumenna falafelit jäisenä tai osittain sulaneena kiertoilmauunissa 150 °C noin 30 min.
  13. Täytä pitaleivät vesikrassilla, punajuuridipillä, kurkku-paprikasalsalla ja falafeleilla.
  14. Vinkki: kokeile vaihtoehtoisesti falafelien kanssa myös Muhammara-, Härkäpapu-hummus- ja Piimäcreme-ohjeita valio.fi/ammattilaiset-sivulta.
kpl
g
3.5 kg
133 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
133 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
133 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.