Fredrikan leivokset

Valio Food Solutions

Fredrikan leivokset

Ainekset20 annosta

0.133 kg
kananmunia
0.255 kg
sokeria
0.400 kg
0.325 kg
vehnäjauhoja
0.012 kg
ruokasoodaa
0.050 kg
korppujauhoja
0.060 kg
mantelirouhetta
0.010 kg
kardemummaa
0.100 kg

Pinnalle

0.120 kg
0.055 kg
tomusokeria
0.010 kg
vettä

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää smetana voimakkaasti vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä smetanavaahto ja kuivat aineet. Lisää maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun GN 1/2-65 -astiaan. Paista kiertoilmauunissa 160 asteessa n. tunti.
  3. Kumoa kakku jäähtyneenä ja levitä kakun pinnalle vadelmahilloa. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Tee kakun pintaan raitoja tomusokeri-vesikuorrutteella. Leikkaa kakku annospaloiksi.

Vinkki

Voit halutessasi kostuttaa kakun ennen vadelmahillon levittämistä. Kostutukseen sopii Valio Laktoositon maitojuoma, johon on sekoitettu muutama tippa karvasmanteliöljyä.
kpl
g
1.4 kg
331 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
331 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
331 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›