Graavisiikaa ja siianmätimoussea

Graavisiikaa ja siianmätimoussea
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Graavisiikaa ja siianmätimoussea

Graavisiikaa ja siianmätimoussea

Graavisiika ja siianmätimousse on klassinen yhdistelmä ja herkullinen menun aloitus. Suupalakokoisena se on toimiva cocktailtilaisuuden tarjottava.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset10 annosta

Graavisiika

0.800 kg
siikafileetä
0.050 kg
merisuolaa
0.005 kg
sokeria
0.001 kg
valkopippuria myllystä
0.010 kg
tuoretta tilliä , varsineen

Limevinaigrette

0.050 kg
limemehua ja -kuorta
0.050 kg
rypsiöljyä
0.020 kg
sokeria
0.001 kg
suolaa

Siianmätimousse

0.150 kg
siian mätiä
0.300 kg
0.020 kg
sitruunamehua
0.042 kg
punasipulia
0.010 kg
ruohosipulia
0.001 kg
mustapippuria myllystä

Lisäksi

0.050 kg
punamangodin lehtiä , tai viinisuolaheinän lehtiä

Ohje

  1. Graavisiika

  2. Nypi siikafileet ruodottomaksi. Ripottele fileille merisuola, sokeri ja valkopippuri. Lisää päälle tillinoksat. Anna siikafileiden graavaantua kylmässä 1 - 2 vuorokautta.
  3. Raavi veitsen lappeella ylimääräiset mausteet pois ja leikkaa fileet ohuiksi siivuiksi.
  4. Limevinaigrette

  5. Raasta limen kuoret ja purista mehu. Sekoita tehosekoittimessa rypsiöljyn ja mausteiden kanssa. Viimeistele graavisiikasiivut vinaigretella esille laitettaessa.
  6. Siianmätimousse

  7. Valuta mäti siivilässä. Vaahdota smetana ja lisää loput aineet moussen joukkoon.
kpl
g
1.6 kg
179 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
179 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
3,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
3,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.